Tgrt Haber
02 Ağustos 2018 11:15

Altın fiyatları ne kadar oldu? 2 Ağustos Çeyrek Altın Fiyatları Kaç TL | Son Dakika Ekonomi haberi

Altınla ilgili son dkika gelişmesi. Bugün Altın fiyatları ne kadar oldu? 2 AğustosÇeyrek altın fiyatları burada. Bilindiği gibi altın fiyatları vatandaşlar tarafından hemen hergün ilgiyle takip edilen konular arasında yer almakta. Piyasaların son durumu, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ve Cumhuriyet altını fiyatları hakkındaki en güncel bilgileri, uzman yorumlarını haberimizde bulabilirsiniz. Altın fiyatlarına bu denli ilginin nedenini anlamak için önce kültürel kodlara göz atmak gerekmektedir.

Altın fiyatları ne kadar oldu? 2 Ağustos Çeyrek Altın Fiyatları Kaç TL | Son Dakika Ekonomi haberi
altın,altın fiyatları,son dakika altın fiyatları,2 ağustos çeyrek altın fiyatları,son dakika ekonomihaberi,altın ne kadar oldu,çeyrek kaç lira

Son Dakika haberi...Altın fiyatları ne kadar oldu? 2 AğustosÇeyrek altın fiyatları burada. Bilindiği gibi altın fiyatları vatandaşlar tarafından hemen hergün ilgiyle takip edilen konular arasında yer almakta. Piyasaların son durumu, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ve Cumhuriyet altını fiyatları hakkındaki en güncel bilgileri, uzman yorumlarını haberimizde bulabilirsiniz. Altın fiyatlarına bu denli ilginin nedenini anlamak için önce kültürel kodlara göz atmak gerekmektedir.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ALIM-SATIM DEĞERLERİ 2 AĞUSTOS 2018

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış 195.28 liradan işlem görürken, gram altın satış 196.99 Türk Lirası. (1 Ağustos'ta gram altın 192.83 liradan işlem görüyordu)

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış 318.92 liradan işlem görürken, çeyrek altın satış 325.43 Türk Lirası. (1 Ağustos'ta çeyrek altın 318.66 liradan işlem görüyordu)

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını fiyatı, alış 1312.67 liradan işlem görürken, Cumhuriyet altını satış 1325.95 Türk Lirası. (1 Ağustos'ta Cumhuryet altını 1298.30 liradan işlem görüyordu)

22 AYAR ALTIN BİLEZİK NE KADAR?

22 ayar altın bilezik alış 178.59 liradan işlem görürken, 22 ayar bilezik satış 180.41 Türk Lirası

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış 1288.76 liradan işlem görürken, tam altın satış 1301.81 Lirası.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış 637.88 liradan işlem görürken, yarım altın satış 650.92 Türk Lirası.

REŞAT ALTIN NE KADAR?

Reşat altın alış 1285.94 liradan işlem görürken, Reşat altın satış 1298.96 Lirası.

Altın fiyatları ne kadar oldu? 2 Ağustos Çeyrek Altın Fiyatları Kaç TL | Son Dakika Ekonomi haberi

ALTIN NEDEN YÜKSELİR?

Her gün 1-5 liralık değer değişimine sebep olan altın piyasasında yükselme sebepleri nelerdir sorusuna Piyasa Anket'in hazırlamış olduğu maddeler:

1 )  Küresel ve yerel enflasyon: Enflasyon; fiyat genel seviyesinde oluşan artışı gösteren ölçüt olarak tanımlanır. Eğer enflasyon yüksek ise paranızın alım gücü düşer. Küresel enflasyonda da  para biriminin alım gücü düşüş gösterir. Bu durumda fiyatların her zaman yükseliş trendi içinde olmuştur. Para biriminin alım değeri düştüğü için oranlar artar ve siz paranızla aynı miktarda altın alamazsınız. Bu nedenle küresel  ve yerel enflasyon sarı-metal değerlerinin en büyük düşmanıdır.

2 ) Küresel Likidite; Likidite borsa programlarında sürekli duyduğumuz bir terimdir. Likidite; nakit akışı anlamına gelen bir borsa terimidir. Likiditenin artış göstermesi değerleri doğrudan etkiler ve değerleri yükselerek bir trend içine girer. Altın miktarı sabit iken altın maliyetinin artmış olması ve piyasa da paranın daha fazla olması piyasanın artmasına neden olacaktır. Bu nedenle küresel likidite oranları doğrudan etkileyen bir etkendir.

3 ) Altın stok durumu; Dünya üzerinde belirli miktarlarda altın stoku mevcuttur. Yeni altın kaynakları bulunmadığı dönemlerde mevcut stok azalma gösterir ve sarı-metal oranları bu dönemde olağanüstü artış gösterir. Bu durum genelde düğün mevsimi olarak bilinen yaz aylarına girmeden ortaya çıkar. Bu dönemde altın alımları dünya genelinde en yüksek derece de gerçekleştiği için oranlarda muazzam derece de artış gösterir.

4 ) Küresel Riskler: Altın bir yatırım aracı olarak her devirde değerini koruyan ve zarar ettirmeyen bir meta olduğu için  tercih edilir. Ancak çeyrek altını etkileyen ve altın piyasasının yükselmesine neden olan küresel risklerdir. Altın en kolay nakite çevrilebilen ve dünyanın her yanında işlem gören bir cevher olduğu için  her insan yatırım amacı olarak altın satın alır. Özellikle küresel risklerin, savaşların olasılığının artması ile insanlar döviz fiyatlarına güvenmeyip nakitlerini altına çevirerek altın satın alırlar. Altın satın alımları piyasa da altın  daralmasına neden olur ve sarı-metalin aşırı derece de artmasına neden olur.

5 ) Reel faiz oranları: Reel faiz; elde tutulan paranın elde tutulmasının maliyeti olarak bilinir.  Bu nedenle elinizde tuttuğunuz altının da elde tutulma maliyeti mevcuttur. Özellikle küresel reel faizler arttığında yerel reel faizler de artış gösterir. Bu durumda insanlar ve yatırımcılar nakitlerini altına çevirerek nakit tutma maliyetini ortadan kaldırmak ister. Nakitlerin altına çevrilmesi işlemleri piyasa da altının azalmasına ve doğrudan fiyatlarının artmasına neden olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...