Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Mart 2016 17:01

Altın fiyatları tepetaklak

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, altın fiyatlarının 1 haftadır düştüğünü, çeyrek altının 188 liraya gerilediğini söyledi.

Altın fiyatları tepetaklak
samsun kuyumcular,altın,fiyat,

Altın fiyatları, 1 Mart tarihinde tavan yaparak Cumhuriyet Tarihi’nin en yüksek fiyatlarına ulaştı. 1 hafta önceye kadar inişli çıkışlı bir süreç geçiren altın piyasası 1 haftadır sürekli düşüş eğiliminde. Geçen günlerde 200 lira olan çeyrek altın 188 liraya, 120 lira olan gram altının fiyatı 112 liraya, 810 liraya çıkan Cumhuriyet altınının fiyatı ise 775 liraya kadar geriledi.  
“SİYASİ RİSKLER AZALDI ALTIN FİYATLARI DÜŞTÜ”  
Altın piyasasındaki düşüşü siyasi risklerin azalmasına bağlayan Salih Özman, “Şu anda 24 ayar altın 112 lira 40 kuruştan işlem görüyor. Çeyrek altının satış fiyatı ise 188 lira. Bundan önce altın fiyatları tarihi rekor düzeye çıkarak, çeyrek altının fiyatı 200 liraya kadar çıkmıştı. Bunu tüketiciler için satış fırsatı olarak söylemiştik. Bu fiyatlarda da uzun süre kalamayacağının uyarılarında bulunmuştuk. Nitekim siyasi riskler azalmaya başladıkça, güneydeki komşularla olan problemlerde azalma meydana gelince altın ve bütün değerli metallerde düşüş meydana geldi. Rusya’nın kısmen de olsa Suriye’den çekilmesi, Türkiye’nin Suriye’de ve Suriye’nin Kuzey’inde Kürt bölgesinin kurulmayacağının taahhüdünü alması, ABD’nin Rusya ile Suriye noktasında anlaşması siyasi riskleri azalttı. Bu azalan siyasi riskler de değerli metal fiyatlarına olumlu olarak yansıdı. Bu düşük fiyatların bir müddet daha devam edeceği kanaatindeyiz. Şu anda elinde paraları olan vatandaşlar, paralarını kısım kısım altın alarak değerlendirebilirler.

Önümüzdeki dönemde yaşanacak muhtemel bir siyasi kriz altın fiyatlarını tekrar rekor düzeylere çıkartabilir” dedi.   Şu andaki altın fiyatları şöyle: 22 ayar bileziğin gramı 110 lira, çeyrek altın 188 lira, 24 ayar has gram altın 113 lira, Cumhuriyet altını 775 lira.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...