Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ağustos 2021 09:52

Altın fiyatları yönünü değiştirdi: Sınırlı toparlanma

Beklentilere paralel gelen ABD enflasyon verisi sonrasında altın fiyatlarında sınırlı toparlanma yaşandı. Ons altın, perşembe gün 1754 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Dün 471 liradan güne başlayan gram altın Perşembe gününün sabahında 485 liradan satışa sunuluyor.

Altın fiyatları yönünü değiştirdi: Sınırlı toparlanma
altın,,gram altın,,çeyrek altın,

Güçlü ABD istihdam verisi ve Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) varlık alımı azaltımına erken başlayacağına dair endişeleri ile sert düşüş yaşayan ons altın 1740 doların altına kadar inmişti. 

Ancak dün beklentilere paralel gelen ABD enflasyon verisi sonrasında sarı metalde sınırlı toparlanma yaşandı. Ons altın, perşembe gün 1754 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Geçtiğimiz ayı dar bir fiyat aralığında geçiren ons altın, haziran başında 1900 dolar seviyesini geçerek ocak ayından beri en yüksek seviyeyi görmüştü.

Gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar kurundaki yükselişle tarım dışı istihdam verisi sonrasında kayıplarını sınırlandırabilmişti. Fakat Dolar/TL ’nin de düşüşe geçmesi ve küresel altın fiyatlarında yaşanan son kayıplarla beraber gram altın 5 Mayıs’tan bu yana ilk defa 480 TL’nin altını görmüştü. Gram altın, perşembe günü 486 TL civarında işlem görüyor.

GRAM ALTIN YÖNÜNÜ YUKARI ÇEVİRDİ

Dolardaki düşüş ve küresel altın fiyatlarındaki kayıplarla gram altın 5 Mayıs’tan bu yana ilk kez 480 TL’nin altın inmişti. Dün 471 liradan güne başlayan gram altın Perşembe gününün sabahında 485 liradan satışa sunuluyor.

Çeyrek altın 795 liradan alıcı ile buluşurken, cumhuriyet altını da 3 bin 271 liradan satılıyor. 18 ayar bileziğin gramı 355 liradan fiyatlandırılırken, 22 ayar bileziğin gramı ise 443 lira seviyesinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...