Tgrt Haber
22 Kasım 2021 15:06

Altın fiyatları yükselecek mi? Uzmandan gram altın için 'rekor' tahmin!

Geçen hafta rekorunu 679 liraya kadar taşıyan gram altın dolar kurunun 11 liranın altına gerilemesi ile düşüşe geçti. “Gram altın bugün kaç TL oldu?” sorusuna cevap arayan yatırımcılar son dakika gelişmeleri takip ederken, uzman isimden altın fiyatı için çarpıcı bir tahmin geldi. Stratejist Yazar Haluk Özdil, gram altın fiyatının 800 lira olacağına işaret ederek yaptığı açıklamada, “Ben küçük yatırımcıya sesleniyorum. Altın düşmeyecek” dedi.

Altın fiyatları yükselecek mi? Uzmandan gram altın için 'rekor' tahmin!
gram altın,çeyrek altın,cumhuriyet altını,altın,ons altın

Geçen hafta 1.875 dolara kadar tırmandıktan sonra haftanın ikinci yarısını 1860-1865 dolar arasında geçiren ons altın, cuma günü hafif düşüş kaydederek haftayı 1850 doların altında kapatmıştı. Ons altın, yeni haftada yüzde 0,4 değer kaybı ile 1835 dolardan işlem görüyor.

Altın yatırımcıları bu hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) tutanaklarına odaklanırken, analistler tutanaklarda varlık alımının daha hızlı azaltılması gerektiğine dair yorumların altın üzerinde baskı oluşturabileceğinin altını çiziyor.

Öte yandan artan koronavirüs vaka sayıları ve enflasyon endişelerinin gündemin üst sıralarında yer almaya devam ettiğini belirten analistler, para politikaların ilişkin belirsizliklerin de varlık fiyatlamalarını zorlaştırdığını ifade etti. Ons altın için 1.850 ve 1.875 dolar seviyelerinin direnç, 1.830 doların ise destek konumunda bulunduğunu bildirdiler.

GRAM ALTIN DÜŞÜŞTE

Cuma günü altının ons fiyatındaki düşüşe karşın dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1,1 üzerinde 668,4 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya ise dolar kurunun 11 liranın altına sarkması ile düşüşle başladı ve yüzde 1’den fazla değer kaybederek 660 lira oldu. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1079 lira, Cumhuriyet altını da 4 bin 429 liradan satılıyor.

GRAM ALTINDA SIRADAKİ HEDEF 800 LİRA MI?

Geçen hafta rekor kırmasının ardından yavaş yavaş geri çekilmeye başlayan gram altın yatırımcısı sıradaki hamlenin ne olacağını merak ederken Stratejist Yazar Haluk Özdil, Youtube kanalındaki 'Altın ne zaman 800 lira olacak?' başlıklı videosunda önemli tarihleri işaret etti.

Altın fiyatları yükselecek mi? Uzmandan gram altın için 'rekor' tahmin!

Haluk Özdil, gram altının 800 lira olacağına işaret ederek yaptığı açıklamada, "Benim büyük yatırımcı ile işim yok. Ben küçük yatırımcıya sesleniyorum. Altın düşmeyecek. Paranız enflasyon karşısında erimesin diye diyorum. Bazı haberler çıkıyor, altın satışları patladı. Kuyumcular altın almıyor, fiyatlar düşecek gibisinden. Bu haberler biraz bilinçli gibi duruyor” dedi.

ONS ALTIN İÇİN NİSAN UYARISI

Ons altın için de tahminlerini paylaşan Özdil, “FED, 12-13 Aralık, varlık alımlarını stabil tutabilir. Emlak balonu artık şişti. Altına kayışın yükseleceğini düşünüyorum. Nisan ve Haziran ayında daha da yükselecektir. Bu aylarda ciddi artışlar bekliyoruz. Dünyada enflasyonu durdurmak mümkün değil. Eğer bu mümkün olursa altın fiyatlarının yükselişi durdurulur" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...