Tgrt Haber
26 Ocak 2016 11:18

Altın fiyatları zirveyi gördü

Hisse senetleri ve petroldaki düşüş, altındaki güvenli liman algısını destekledi.

Altın fiyatları zirveyi gördü
altın, altın fiyatları, altın haberleri, cumhuriyet altını,

Altın, hisse senetlerindeki küresel düşüş ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin yeniden başlaması sonrası artan güvenli liman alımları sonrası, yatırımcıların Fed'in artırımlarının hızı ve zamanlamasına ilişkin beklentilerini geri çekmesi ile birlikte, iki ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

Spot altın yüzde 0.7 yükselişle ons başına 1,115.08 dolar ile 3 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Singapur saati ile 14:49'da 1,114.82 dolara geldi. Metal bu yıl, küresel hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin yüzde 11 düşmesi ile birlikte yüzde 5 değer kazandı. MSCI Dünya Endeksi Salı günü, Çin hisselerindeki gerileme ile birlikte aşağı yönde hareket etti ve iki günlük kazancını sonlandırdı.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Altın, riskten kaçınmanın arttığı dönemde daha iyi performans göstermesinden dolayı, 2016 yılının ilk ayında eski parlak günlerine dönme işaretleri verdi. Yatırımcılar, düşen hisse senetleri, zayıf petrol fiyatları ve Çin para birimindeki düşüşün genişleyebileceği endişelerine bağlı olarak, güvenli liman niteliğindeki varlıklara yöneldiler. Finans piyasalarındaki kargaşa, yatırımcıların Fed'in Mart ayındaki artırımına ilişkin beklentilerini azaltmalarına neden oldu ve bu da altının cazibesini artırdı.

Argonaut Securities (Asia) Ltd. analisti Helen Lau, "Hisse senedi piyasalarında risk var, bu yüzden güvenli liman talebindeki bu artışı görüyoruz," dedi ve "Fed artırımını beklemeye alabilir. Bu da altına yönelik bekleyişleri iyileştiriyor. Fonlar exchange traded fonlara (ETF) akıyor ve bu durum yatırımcı talebinin artmasını sağlayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberght

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...