Tgrt Haber
10 May 2022 10:47 - Güncelleme : 10 May 2022 11:02

Altın yükselir mi? Uzmanlar 6 ay sonrası için tahminini açıkladı: İşte direnç noktası (10 Mayıs güncel altın fiyatları)

Fed'in faiz artırımı ile yükselen dolar, ons altın fiyatını baskılamaya devam ediyor... "Altın yükselecek mi, düşecek mi?" sorusu ise yatırımcının gündeminde. Düğün sezonu yaklaşırken vatandaşlar da altının seyrini merak ediyor. Uluslararası piyasanın en köklü bankalarından ANZ Bank analistleri ise önümüzdeki 6 ay için fiyat tahmininde bulundu. İşte 10 Mayıs güncel altın fiyatları ve çarpıcı tahminler

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Dün günü düşüşle tamamlayan altın fiyatı yükselişe geçti.
Dün günü düşüşle tamamlayan altın fiyatı yükselişe geçti.

Dolar endeksi dün 104.2 ile tarihi zirvesini gördü. Son 20 yılın rekorunu kıran değerleme, birçok piyasada deprem etkisine neden oldu. Analistler, ABD merkez bankası Fed’in 50 baz puanlık faiz artışının etkisini göstermeye başladığını belirtti. Fed'in baskıladığı altın fiyatları ise düşüşte. Ons altın dün gün içinde 1.858 dolara kadar gerilerken, bugün de 1864-1865 dolar seviyesinden güne başladı. 

ALTIN FİYATLARI KIŞA KADAR BU SINIRDA KALACAK

Fed’in faiz artırımı ve bilanço küçültme takvimini açıklaması, tüm emtialarda fiyat düşüşü oluştururken, altın da bu kervana katıldı.

ANZ Bank analistleri, altının önümüzdeki 6 ay boyunca 1900 dolar seviyelerinden direnç göreceğini öne sürdü.

Fed'in faiz oranlarını yükseltmesiyle, tahvil getirilerinin artması ve doların artık beşinci haftasına giren yukarı yönlü seyri ile yatırımcının altına yönelik iştahının azaldığını belirten analistler, doların altın önünde engel olduğuna işaret etti.

ALTININ GÖZÜ ABD ENFLASYONUNDA

Analistler, “Jeopolitik risklerin ve sürekli enflasyonun aşağı yönlülüğü koruduğunu görüyoruz ve altının önümüzdeki altı ay içinde 1,900$/ons seviyesinden desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Nisan ortasında düşüş trendine giren altın, şimdi de yarın açıklanacak ABD enflasyon verisine odaklandı.

Dün günü düşüşle tamamlayan gram altın, bugün toparlanarak sabah saatlerinde ortlama 4 TL yükseldi. Ons altında ise 1.865 dolardan işlem görüyor. İşte 10 Mayıs altın fiyatları... 

10 MAYIS ALTIN FİYATLARI

Altında saat 09.30 itibariyla fiyatlar aşağıdaki bantta seyrediyor:

Gram Altın Alış Fiyatı: 904,62 Satış Fiyatı: 904,79.

Çeyrek Altın Alış Fiyatı: 1.478,03. Satış Fiyatı: 1.512,10.

Yarım Altın Alış Fiyatı: 2.946,81. Satış Fiyatı: 3.024,20.

Tam Altın Alış Fiyatı: 6.096,86 Satış Fiyatı: 6.251,86.

10 MAYIS CANLI ALTIN FİYATLARI

Altın yorumları ile bilinen Finans Analisti İslam Memiş ise Fed'in altını baskılama politikasının etkisini göstermeye başladığını belirterek doların yıl sonuna kadar daha büyük ataklar yapacağını söyledi.  

Fed'in yıl sonuna kadar 3 kez faiz artırımına gideceğini hatırlan İslam Memiş, belirsizlik nedeniyle, küresel ekonominin daralacağını altın gibi değerli emtianın yerine değerli para alacağını kaydederek, "Enflasyon karşısında mal değerliydi. Bundan sonraki süreçte nakit daha değerli olabilir" dedi. Gram altın fiyatında düşüşün geçici olduğunu belirten İslam Memiş, 900 TL’nin altında alım yapılamayacağını belirtti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...