Tgrt Haber
26 Şubat 2014 10:08

Altın fiyatlarında son durum

Altın, Fed'in teşvik alım azaltımının devam edeceği beklentileriyle yatırımcıların rallinin aşırı olduğunu düşünürken bile 16 ayın zirvesine yakın seyrediyor.

Altın fiyatlarında son durum
altın fiyatları, çeyrek altın fiyatı, çeyrek altın ne kadar?, 26 şubat altın fiyatları, serbest piyasa altın, cumhuriyet altın fiyat, altın sorgula, altın fiyatları arttı mı,

Spot külçe altın dün 31 Ekim'den bu yana en yüksek seviye olan ons başına 1,339,09 doları bulmasından sonra Singapur saatiyle 09:29'da ons başına 1,336.68 dolardan işlem gördü. 14 günlük göreceli güç endeksi dün 70 puanın üstüne çıktı ve bugün 71.9 puan oldu. Beklentilerin altında gelen verilerin ABD toparlanmasının darbe aldığı endişelerini arttırmasıyla altın Ağustos'a kadarki iki aylık rallisinden beri ilk art arta aylık artışa doğru ilerliyor. Fed'in teşvik azaltımının gelişen piyasa varlıklarında düşüşe sebep olmasıyla altın bu sene yüzde 11 yükseldi. Geçen sene, hisselerin ralli yapması ve yatırımların gerilemesiyle külçe 1981'den beri en sert düşüşünü kaydetti.
"Şu anki ekonomik verilerin ABD'de daha yavaş bir büyümeye işaret etmesine rağmen, süregelen teşvik azaltımı programını değiştirmek için yeterli değil, diyen Guangzhou merkezli GF Futures Co'nun analisti Zhu Siquan, "Gelişen piyasalardaki sorunlardan dolayı güvenli varlıklara yatırımların artmasına rağmen fiyat arttıkça fiziki talebin düştüğünü de gördük," şeklinde görüş bildirdi.
Ukrayna'da artan tansiyon ve Çin'in yavaşladığı endişeleri gelişen piyasa varlıklarına zarar verirken güvenlikli varlıklara olan talebi arttırıyor. Dünyanın en büyük külçe altın destekli ETP'leri SPDR Gold Trust'ın varlıkları dün yükselişin 2. gününe girerek, 30 Ocak'la biten 2 günden beri en uzun kazanç serisini kaydetti.
Yüksek altın fiyatları dünyanın en büyük tüketicisi Çin'deki talebe zarar verdi.Nisan vadeli altın kontratı New York merkezli Comex'te dünkü 1,339.20 dolardan sonra yüzde 0.2 gerilemeyle ons başına 1,335.80 dolardan işlem gördü. Gümüş dünkü ons başına 21.9741 dolardan ons başına 21.9685 dolara indi.Platin yüzde 0.3 kayıpla ons başına 1,433.88 dolardan işlem görürken, paladyum yüzde 0.1 düşüşle ons başına 742.50 dolar olarak kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...