Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 May 2021 12:28

Altın haziranda 500 lira

Ekonomi gündemini TGRT Haber'de değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının haziranda 500 lirayı göreceğini söyledi. Altının onsunda geri çekilmeler olacağını ve ucuz gram altının görmenin artık mümkün olmayacağını söyleyen Memiş, yatırımcılara her düşüşü birer alım fırsatı olarak değerlendirme uyarısında bulundu.

Altın haziranda 500 lira
altın,,altın fiyatları,,ekonomi,,gümüş,,gram altın,

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber canlı yayınında ekonomi gündemini değerlendirdi.

"ALTIN HAZİRANDA 500 TL"

Değerli metallerde yükseliş trendinin Haziran ayına devam edeceğini söyleyen Memiş, “492-497 aralığı mayıs ayı için önemli. Haziran ayında altın 500’lü rakamları konuşabiliriz. Çünkü altının ons fiyatı da bu yükselişlere katılabilir. Ancak bu seviyelerin de panik alımı yapılan bir seviye olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Değerli metallerde kar satışını beklemenin daha makul bir fiyatlama olacağını da düşünüyorum” dedi.

“ALTININ ONS’UNDA GERİ ÇEKİLME OLABİLİR”

Hem gümüşün hem de altının ons fiyatlarında bir miktar geri çekilmelerin yaşanabileceğini ve bunun da yükselişten sonra doğal olduğunu söyleyen Memiş, “Altının ons fiyatında 1805 dolar seviyesine, gümüşün ons fiyatında ise 25-26 dolar seviyesinde tedbir satışı olarak takip etmeye devam edeceğiz. Gram tarafındaki yükselişlere Dolar/TL kuru da destek verdiği için dolar kurundaki yukarı yönlü hareketleri yakından takip ediyoruz” dedi.

ALTIN NE ZAMAN ALINMALI?

Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmenin faydalı olacağını ve dolar kurunun gram altındaki yükselişteki etkisinden dolayı ucuz gram altının görmenin mümkün olmayacağını belirten Memiş şunları söyledi; Gram altın TL fiyatındaki destek seviyesi 480 lira, direnç seviyesi 497 lira arasındaki bant aralığını takip etmek gerekir.

GÜMÜŞTE HER DÜŞÜŞ ALIM FIRSATI

Gümüş için alım fırsatı olarak 7 liranın altındaki seviyeleri işaret eden Memiş, “Artık ucuz bir gümüş bulma ihtimali her geçen gün zorlaşmaya devam ediyor. Ons tarafında ise 25-26 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi. Orta ve uzun vade için gümüşün ons fiyatında 40 dolar seviyesi gramında 10 lira seviyesi takip edeceğimiz seviyeler. Ancak her geri çekilme alım fırsatı” dedi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...