Tgrt Haber
11 Ağustos 2021 09:47

Altın irtifa kaybediyor: Gram altın 3 ayın en dibinde

Altın yatırımcıları ABD enflasyonuna odaklanırken gram altın dolardaki düşüş ve küresel altın fiyatlarındaki kayıplarla 5 Mayıs’tan bu yana ilk defa 480 TL’nin altın indi. Sabah 471 liradan alıcı bulan gram altın şu sıralar 478 liradan fiyatlanıyor.

Altın irtifa kaybediyor: Gram altın 3 ayın en dibinde
altın,gram altın,çeyrek altın

Delta varyantının yayılımına ilişkin endişeler piyasaları baskılamaya devam ederken altın yatırımcıları bugün ABD enflasyon verisine odaklandı.

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) varlık alım programını beklenenden daha erken azaltmaya başlayacağına dair endişelerle keskin bir düşüş yaşayan ons altın 1740 doların altına kadar inmişti. Ons altında 4 gündür yaşanan bu düşüş sonrası haftanın ortasında piyasalar sakin bir seyir izliyor. Ons altın 1732 dolardan işlem görüyor.

Dolardaki düşüş ve küresel altın fiyatlarındaki kayıplarla gram altın 5 Mayıs’tan bu yana ilk defa 480 TL’nin altın indi. Dün 473 liraya gerileyen gram altın bu sabah 471 liradan güne başladı. Gram altın şu sıralar 478 lira seviyelerinde bulunuyor.

Çeyrek altın 782 liradan alıcı ile buluşurken, cumhuriyet altını da yüzde 1,20 değer kaybı ile 3 bin 218 liradan satılıyor.

“FED ALGI MANİPÜLASYONU YAPIYOR”

Altında yaşanan düşüşten sonra yatırımcıların panik yaptığı için korku satışları gerçekleştirdiğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altının ons fiyatında 100 dolardan fazla satışlar görüldüğünü kaydetti.

“Gram altında neredeyse 30 liralık bir değer kaybı gördük. 480 lira seviyesinden 450 lira seviyelerine kadar geriledi. Altında 4 milyar dolara yakın satış yapıldı” ifadelerini kullanan İslam Memiş, “Merkez bankaları ve büyük şirketler manipülasyonlarını sürdürüyor. Burada amaç insanların yatırım aracı olarak doları benimsemeleri. ‘Her şey Fed’in kontrolü altında, enflasyonun kalıcı olduğunu düşünmeyin. Ekonomik toparlanma hızlanıyor’ gibi bilerek ve isteyerek algı yapıyorlar. Enflasyonun olduğu yerde altın fiyatları her zaman değerli olacağı için altına operasyon yapmak onların işini daha da kolaylaştıracaktır. Bu operasyonları da çok güzel bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Bu bir manipülasyondur, bu bir operasyondur. Bu sert düşüşlerin nedeni altın yatırımcısını tuzağa çekmektir” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...