Tgrt Haber
24 May 2021 08:31

Altın kaplama gümüş zamanı

Altın fiyatlarındaki yükseliş altın kaplamalı gümüş modasını doğurdu. Ürünlerin rengi ve görünüşü aynı. Ancak içi 925 ayar gümüş, dışı 22 ayar altın kaplama. Fiyatı ise altının onda biri kadar olan altın kaplamalı gümüş ilgi görüyor.

Altın kaplama gümüş zamanı
altın,gümüş,ekonomi

Altın fiyatlarındaki yükseliş gümüşe talebi artırdı. Son dönemde özellikle altın kaplamalı gümüş ilgi görüyor.

Eskişehir faaliyet gösteren kuyumcu Filiz Karaca, altın fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle son dönemde ilginin arttığı altın kaplamalı gümüş ile ilgili konuştu.

Altın fiyatlarının yükselişe geçtiği günlerde alternatif olarak gümüşün en çk tercih edildiğini belirten Filiz Karaca, "Bunlar, altınla aynı kalıplarda. Aynı ustalar tarafından yapılıyor. Fakat fiyat olarak altının 10’da 1’i kadar uygun ürünler. İçi 925 ayar gümüş oluyor. Dışı ise elektroliz yöntemiyle 22 ayar altınla kaplanıyor. Uzun süre rengini koruyabiliyor" dedi.

ALTIN ALYANS FİYATINA GÜMÜŞ SET

Yüksek fiyat sebebiyle saf altının cep yaktığı bu dönemde altın kaplamalı gümüşler özellikle düğün yapacakların imdadına yetişti.  Altında olduğu gibi bu ürünlerin de tamirinin yapılabildiğini belirten Filiz Karaca, "Renginde sıkıntı olursa yenilenebiliyor. Bijuteri ürünleri gibi değil. Kalite olarak altınla eş değer görünüyor" dedi. Tüm altın ürünlerinin gümüş olarak üretilebildiğini belirten Karaca, "Altın bir alyans fiyatına; gümüş olarak set, kolye, küpe, yüzük alınabiliyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...