Tgrt Haber
27 May 2022 20:32 - Güncelleme : 27 May 2022 21:56

Merkez tetikledi sırada Fed var! İslam Memiş: Altında sıra 1.200 TL

Merkez'in dün politika faizini sabit tutması dolara ve altına hız kazandırdı, ikisi de kırmızı çizgiyi aştı. Küresel piyasaların gözü Fed’in faiz kararında. Finans analisti İslam Memiş, dolara müdahalenin konuşulurken senaryolara göre altın ve dolar tahminini açıkladı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Merkez tetikledi sırada Fed var! İslam Memiş: Altında sıra 1.200 TL
İslam Memiş,Dolar,Altın,Merkez bankası

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararı sonrasında gözler hızla yükselen dolar ve altında… Dolar 17 lirayı, Euro 18 lirayı zorlarken gram altın ise 1.000 liraya yaklaştı.Amerikan Merkez Bankasının (Fed) önümüzdeki günlerde faiz kararını açıklayacak olması piyasaları gerdi. Merkez Bankası'nın dolara müdahalesi ise ekonomi çevrelerinde konuşuluyor. Finans analisti İslam Memiş, TGRT Haber'de altın ve dolar fiyatını yorumladı.  

KIRMIZI ÇİZGİ AŞILDI! AÇIKLAMA GELİRSE ALTIN VE DOLAR KAÇ OLUR? 

Dünkü faiz kararının bugünkü piyasalara yansımasını değerlendiren Memiş, şunları söyledi:

“Bu hafta özellikle yoğun ve stresli geçti. TMCB’nin faiz kararı iç piyasalarda merakla bekleniyordu. Sürpriz gelmedi, politika faizini yüzde 14 seviyesine sabitledi. Ancak kur atakları ile karşı karşıya kaldık, 16.40 TL üstünü test eden dolar güçlü durmaya devam ediyor. Yurt dışı piyasalarda dolar değer kaybederken yurt içi piyasalarda değer kazandığını görüyoruz. Dolarda kırmızı çizgi olarak 16.40 TL seviyesini takip edeceğiz. Yukarıda 16.60-16.80 TL seviyesi var.

"Eğer Hazine ve Maliye Bakanlığından bir açıklama gelirse veya bir paket açıklanırsa bu kez tam tersi destek seviyelerini takip edeceğiz. Yani aşağıda 16.15 TL, devamında ise 15.88 TL seviyeleri var. Gram altın/TL fiyatı hem dolardan hem de ons altından güç alıyor. Gram altın 980 TL üzerini test etti. Bu kırmızı çizgidir. Bunun üzerindeki ataklar olursa 1.050 TL ile 1.200 TL’ye hızlıca gelebilir. Bakanlıktan bir açıklama ya da paket gelirse destek seviyesi olarak 950 TL’yi takip edeceğiz.”

“Önemli olan şu, böyle bir açıklama gelecek mi, ne zaman gelecek, ihtimal var mı?” diyen Memiş, bu soruların havada kalıp belirsizliği koruduğu için kurun ısrarlı bekleyişini devam ettirdiğini söyledi. 

HAFTANIN EN ÇOK KAZANDIRANLARI 

“Bu hafta Euro ve Sterlin dolara göre daha fazla kazandırdı” diyen Memiş, Euro/dolar paritesinin 1,07 seviyesinin üzerine, Sterlin/dolar paritesinin ise 1,26 seviyesinin üzerine yükseldiğini söyledi. Memiş, yatırımcının merakla beklediğini belirterek kişisel tahmini şöyle açıkladı:

“Bakanlık önümüzdeki haftalarda bir açıklama yapacaktır. Ancak bunun etkisi, geçen yıl Aralık ayındaki gibi fiyatların sert bir şekilde düşeceği şeklinde olmayabilir” ifadelerini kullandı.

Memiş, dolar ve altında olası geri çekilmenin düğün yapacakların ve borç ödeyeceklerin dikkatinden kaçmamasını önerdi. 


 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...