Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 09:59

Altın kritik seviyenin altında

Bu sabah itibarıyla altının ons fiyatı yatırımcılar için psikolojik sınır olan 1,800 doların altına gerileyerek 1,793 dolar seviyesine geldi.

Altın kritik seviyenin altında
altın,,çeyrek altın,,gram altın,

ABD Doları’ndaki toparlanma ve güvenli liman arayışının azalması altında değer kaybına neden oldu. Öte yandan Fed'in yapacağı hamleleri bekleyen altın, delta varyantına ilişkin endişeler, hisse senedi piyasalarının güç kazanması gibi nedenlerle aşağı yönlü baskılanıyor.

Bu sabah itibarıyla altının ons fiyatı yatırımcılar için psikolojik sınır olan 1,800 doların altına gerileyerek 1,793 dolar seviyesine geldi.

Gram altın ise yüzde 0,38 oranında kayıpla 484 liradan alıcı buluyor. Çeyrek altın 800 TL iken, cumhuriyet altını ise 3 bin 293 liradan satışa sunuluyor.

Altın fiyatlarını önümüzdeki günlerde nelerin beklediğine dair değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,"Cuma gününe kadar dalgalı bir seyir izleyen piyasa göreceğiz. Haftanın ilk işlem gününde altın ve değerli metallerin fiyatlarında hızlı yükselişler gördük. Doların da uluslararası piyasalarda değer kaybını gördük. Bu dalgalanma biraz daha devam edebilir. Haziran ayından itibaren baskılanan altın fiyatları bundan sonra biraz daha pozitif yönde ayrışabilir. Cuma günü altın fiyatlarında yeni bir trend mi başlayacağını ya da baskılanmanın devam mı edeceğini göreceğiz" dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yorumluyor:

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...