Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2022 11:01 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 11:19

Türkiye'de bulundu! Koza Altın'dan büyük keşif: Tam 20 bin ons...

Türk madencilik şirketi Koza Altın, Eskişehir'in Kaymaz ilçesinde 20 bin onsluk altın kaynağı tespit ettiğini duyurdu.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Türkiye'de bulundu! Koza Altın'dan büyük keşif: Tam 20 bin ons...
altın rezervi,eskişehir

Türkiye'nin Altın arayışı devam ediyor. Son yıllarda büyük rezervler tespit edildi ve madenlerde çalışmalar başlatıldı. Gübretaş'ın Bilecik'in Söğüt ilçesinde 3,5 milyon onsluk, Koza Altın'ın geçtiğimiz Haziran ayında Ağrı'da 20 ton altın rezervini keşfetmesinin ardından bir güzel haber de Eskişehir'den geldi.

Koza Altın'ın Eskişehir'in Kaymaz ilçesinde Kaymaz İşletmesi'nde yaklaşık 20 bin onsluk potansiyel altın kaynağı tespit edildi.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kaymaz işletmemiz mevcut açık ocak sahalarında, 2022 yıllında gerçekleştirilen cevher geliştirme sondajları neticesinde, yaklaşık 20.000 ons'luk potansiyel altın kaynağı tespit edilmiştir. Bu kaynaktan yaklaşık 16.000 Ons Altın üretimi hedeflenmiştir. 2022 yılı içerisinde cevherin Kaymaz işletmesinde üretimi yapılacaktır. Şirketimizin 2022 yılı cirosuna yaklaşık 500.000.000.-TL katkısı olacaktır"

Türkiye'de bulundu! Koza Altın'dan büyük keşif: Tam 20 bin ons...

RAKAMLARLA 20 BİN ONS ALTIN..

1 ons altın günümüzde 1750 Dolar seviyelerinden fiyatlanıyor. 20 bin ons altını hesapladığımızda 35 milyon dolarlık bir rakam ortaya çıkıyor. Türk Lirası'na çevirdiğimizde ise 630 milyon lira civarında rezervin bulunmuş oluyor.

Koza Altın'ın maden çıkarma maliyetlerini de düştüğünde şirketin cirosuna 2022 yılı için 500 milyon liralık katkı olacağı belirtildi.

Türkiye'de bulundu! Koza Altın'dan büyük keşif: Tam 20 bin ons...

BORSADA İŞLEM GÖRÜYOR

Koza Altın 2010 yılından bu yana Borsa İstanbul'da işlem görüyor. Şirketin 152.5 milyon lira sermayesi bulunurken özsermayesi 23.3 milyar lira seviyesinde ve bu da şirketin güçlü olduğunu gösteren verilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. 

Yıldız Pazar'da işlem gören Koza Altın'ın yüzde 30'u halka açık durumda. Son bir yılda şirketin hissesi de yüzde 66 oranında prim yaptı.

ÇANAKKALE'DE 80-100 MİLYAR DOLAR ALTIN VAR

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde üretim yapan bir madeni ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Madenler konusunda ülkemizde zaman zaman farklı tartışmalar olabiliyor. Ben açık konuşacağım. Bunların çoğunluğunun siyasi saiklerle olduğunu bilmemiz gerekiyor. Çanakkale bölgesinde 80 ila 100 milyar dolarlık altın ve gümüş şu anda toprak altında yatıyor" dedi.

Türkiye'de bulundu! Koza Altın'dan büyük keşif: Tam 20 bin ons...

"YILLIK 42 TON ALTIN ÜRETİYORUZ"

Türkiye'nin altın ve gümüş üreten en önemli madenlerinden birini ziyaret ettiklerini aktaran Bakan Varank, "TÜMAD Madencilik, Türkiye'deki altın üretiminin yüzde 8'ini gerçekleştiriyor. Bu sene hedef, 3.5 ton altın, 2.5 ton gümüş üretmek. 2000'de Türkiye'de hiç altın üretimi yoktu. Madenlerimizin millileştirilmesi politikası çerçevesinde yıllık 42 ton altın üretiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat pektaş 19 Ağustos 2022 13:21

Hani piyasaya çıkarsın ya

A.19 Ağustos 2022 13:05

Ülke her seçim öncesi böyle paylaşımlarla milletin gazı alınmaya çalışılır yani hayatı toz pembe milletin geçim sıkıntısının gazını almak için yapılan bir paylaşım ancak hayvan terli yemez.

Sonraki Haber Yükleniyor...