Tgrt Haber
09 Ekim 2021 14:37

Altın mı Bitcoin mi? JPMorgan tartışmalara nokta koydu

Eylül ayındaki kayıplarını Ekim başından beri kapayarak 56 bin dolar seviyelerine kadar yükselen Bitcoin fiyatı yatırımcıların kafasını karıştırmaya devam ediyor. 'Altın mı Bitcoin mi' diyenlerin sayısı bir hayli fazla iken JPMorgan yayımladığı raporla konuya son noktayı koydu. İşte raporda yer alan o ifadeler...

Altın mı Bitcoin mi? JPMorgan tartışmalara nokta koydu
Bitcoin,JPMorgan,kripto para,dolar,altın

En büyük kripto para olan Bitcoin (BTC) son bir haftada getirisini yüzde 35,’e yükseltti ve 56 bin doların üzerine çıktı. 5 ayın en yüksek seviyesini gören BTC eylülde yaşadığı kayıplarını böylelikle telafi etmiş oldu. Bitcoin şu sıralar yeniden yükselişe geçerek 55 bin 250 dolardan işlem görüyor.

JP Morgan tarafından yayımlanan rapora göre son dönemlerin trend yatırım araçları arasına giren Bitcoin, güvenli liman olan altının tahtını salladı. Rapora göre BTC fiyatlarının yeniden artışa geçmesiyle kurumların kripto paraya yöneldiği ifade edildi. Kurumsal yatırımcıları altından Bitcoin’e doğru iten en önemli faktörün, piyasadaki artan enflasyon olduğu bildirildi. Ayrıca Bitcoin’in altından daha iyi bir enflasyon koruması olarak görüldüğü de kaydedildi.

Kurumsal yatırımcıların Bitcoin için altın ve diğer geleneksel korunma yatırım araçlarından vazgeçmelerinin bir diğer sebebinin ise finansal piyasaların zayıf seyri ve Çin’de yaşanan Evergrande krizinin çığ gibi büyümesi olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...