Tgrt Haber
20 May 2022 11:40 - Güncelleme : 20 May 2022 16:00

Altın ne kadar yükselecek? Dev bankanın analistlerinden yeni tahmin

Kısa bir süreliğine 1.800 doların altına düşen ons altın 1.840 dolar üstüne kadar yükseldi. Altının geleceğini değerlendiren deneyimli analistler, 1.820 dolar civarında istikrar kazanmasını beklediklerini belirtirken yeni hedef seviyeyi açıkladılar. ANZ Bank uzmanları “6 ay içinde 1900 dolar” olarak açıkladıkları tahminlerini de güncelledi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Altın ne kadar yükselecek? Dev bankanın analistlerinden yeni tahmin
ons altın,gram altın,anz bank

ANZ Bank ekonomistleri ons altının 1.820 dolar civarında istikrar kazanmasını bekliyor. 1.840 dolar üstüne kadar yükselerek ivme yakalayan ons, kısa bir süreliğine 1.800 doların altına düşmesinin ardından yatırımcıya umut veriyor.

ANZ BANK’TAN YENİ ONS ALTIN TAHMİNİ

Dolar TL kurunun da artmasıyla misliyle artan gram altın ve çeyrek altın için ons altın fiyatı da büyük önem arz ediyor. Ons altındaki son gerileme dolar TL kurundaki artış neticesinde grama yansımamıştı. ANZ Bank analistlerinin fiyat tahmini ise kıymetli metalin yeni bir seviyeye geleceğine işaret ediyor.

Altın fiyatı üzerinde temel itici güç olana gresif parasal sıkılaştırma ve artan getirilere dikkat çeken analistler 1950 dolar tahmininde bulundu. Uzmanlar, “Kalıcı enflasyon ve artan jeopolitik risklerin körüklediği küresel ekonomik büyüme endişeleri, altını bir şekilde korumalı. Fiyatın mevcut 1.820 dolar seviyesinde istikrarlı olmasını ve 1.950 dolarlık yükselme potansiyeli bulmasını bekliyoruz.” dedi.

DOLAR BASKISI AZALDI

Dolar endeksinin son günlerde performansını azaltması altına yaradı. Şubat başından itibaren ilk kez 3 gün ard arda düşüş gören dolar endeksi önceki gün bir miktar yükseldikten sonra dün 3 haftanın en düşük seviyesine geldi. Dün 102.695'e kadar çekilip, kapanışı 102.918 ile yapan endeks, altın ve diğer yatırım araçları üzerinde de baskının azalmasına işaret etti.

Bu doğrultuda görece daha rahat bir sürece giren ons altın dün saat 11.00 seviyelerindeki 1810 dolardan sonra 24 saat içinde 1840 dolar üzerine kadar yükseldi.

Altı majör para birimi karşısında doların değeri ile ölçülen Dolar Endeksi, yüzde 0,18 düştü ve USD102,93 seviyesinden işlem gördü.

GRAM ALTIN İÇİN ÖNEMLİ GÜNLER

1.848,20 seviyesinde dirençle karşılaştığı belirtilse de ons altın için ANZ Bank analistleri tarafından yapılan tahmin yaz ayları ve düğün sezonu öncesinde hareketli günlerin geleceğini gösteriyor.

Fed’in sıkılaştırma politikaları çerçevesinde faiz artırımı ve bilanço küçültme hamleleri ile dolar değer kazandıkça diğer araçlar da bu ortamdan etkileniyor. Ancak TL karşısında güçlü bir pozisyon elde eden dolar ile fiyatlanan gram altın, ons abd parası tarafından baskılansa da sınırlı ölçü de etkileniyor. Ons altın ve dolar TL birlikte yükseldiğindeyse gram altın misliyle yükseliyor.

Gram altın alış, 940,97 TL, satış, 941,14 TL iken çeyrek altın alış 1.538 TL ve satış 1.559 TL üzerinden işlem görüyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...