Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2021 09:41

Altın ve dolar için kritik saat

Altın ve dolar yatırımcısı Fed'in saat 21.00'deki temmuz ayı toplantısından çıkacak sonuçları bekliyor. Dolar çarşamba günü 8,43 liradan değerlenirken, gram altın ise 485 liradan işlem görüyor.

Altın ve dolar için kritik saat
altın,dolar,euro,çeyrek altın,döviz,gram altın,türk lirası

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dün akşam katıldığı bir toplantıda pandeminin hala ekonomik faaliyetler üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu, delta varyantının ise ekonomiler üzerindeki etkisinin belirsizliği sürdürdüğünü dile getirdi.

Powell’ın toplantıda varlık alımlarına ilişkin vereceği mesajları bekleyen yatırımcılar ise umduğunu bulamadı. Fed başkanının açıklamalarında para politikasının seyrine yönelik keskin ifadeler yer almadı.

ŞAHİN AÇIKLAMALAR OYNAKLIK OLUŞTURABİLİR

Varlık alımlarının azaltılmasının piyasalar adına olumlu bir gelişme olmayacağını kaydeden analistler son dönemde bazı bölgesel FED başkanlarının bu konuda oldukça ‘şahin’ ifadeler kullanmasının piyasalarda oynaklık oluşturabileceğini belirtti.

Tüm bu gelişmelerin ardından Powell’ın toplantısı sonrasında altın fiyatlarında gerileme yaşanırken, değerli metal bugün açıklanacak Fed tutanakları öncesinde yatay bir seyir izliyor. Ons altın 1789 dolar civarında işlem görüyor.

Dolar fiyatlarındaki düşüş ve küresel altın fiyatlarındaki dalgalı seyir arasında sıkışan gram altın ise küresel altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte 485 TL civarında bulunuyor.

DOLARDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Hafta başında 8,45'in altına gerileyen dolar/TL, dün 8,37 TL’ye kadar düşmüştü. Günün ikinci yarısında kayıplarını geri alan dolar/TL 8,43'ten günü noktaladı.

Kur bu sabah kapanış seviyesinden işlem görürken, euro/TL de 9,90'nın altındaki seviyesini koruyarak 9,88 liradan değerleniyor.

Döviz piyasaları da altında olduğu gibi Amerikan Merkez Bankası’nın bu akşamki açıklamalarına odaklanmış durumda. FOMC temmuz ayı toplantı tutanakları bu akşam TSİ 21.00'de açıklanacak. Öte yandan delta varyantı sebebiyle dünya genelinde artma eğiliminde olan koronavirüs vakaları da döviz piyasalarının odak noktasında bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...