Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 09:46

Altın yatırımcısının gözü ABD'de

Gram altın yeni ayın ilk gününde 491 TL’den satışa sunuluyor. Çeyrek altın ise 803 TL’den alıcısı ile buluşurken, cumhuriyet altını ise 3305 TL’den işlem görüyor. altın fiyatları için ABD’de cuma günü açıklanacak veri altın yatırımcılarının radarında olacak.

Altın yatırımcısının gözü ABD'de
altın,çeyrek altın,cumhuriyet altını,gram altın

Altının Ons fiyatı 2018 yılı yaz aylarından bu yana inişli çıkışlı olsa da çok ciddi değer kazanmış durumda. 2018 yılının ikinci yarısından itibaren inişli çıkışlı bir grafik çizen altının ons altında 1100 dolar seviyesinden başlayan çıkış, 2000 doların üzerini gördükten sonra şu anda 1780 dolar civarında seyrediyor.

Öte yandan ons altın geçen haftadan bu yana yatırımcıların Fed’den gelen yorumları dikkatle takip etmesiyle dar bir fiyat aralığına sıkışmış durumdaydı. Nisan ve mayısı kazançla kapattıktan sonra haziran ayını Kasım 2016’dan bu yana en büyük kayıpla kapatan ons altın, perşembe günü 1.778 dolar civarında işlem görüyor.

Küresel altın fiyatlarındaki gerileme ve ABD dolarının güçlenmesiyle geçen hafta 493 TL’ye kadar inen gram altın, son iki haftadır 500 TL civarında dalgalı bir seyir izliyor. Haftaya 500 TL’nin üzerinde başlayan gram altın yeni ayın ilk gününde 491 TL’den satışa sunuluyor. 

Çeyrek altın ise 803 TL’den alıcısı ile buluşurken, cumhuriyet altını ise 3305 TL’den işlem görüyor. 

PİYASALARIN GÖZÜ CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK ABD VERİSİNDE

Bununla beraber piyasalar yoğun bir haftaya giriş yaparken, altın fiyatları için ABD’de cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi altın yatırımcılarının radarında olacak. Gram altın fiyatları için özellikle, ons fiyatının yanında dolar/TL'deki gelişmeler öne çıkıyor. Analistler, Fed'in olası sıkılaşma hamlesi sonrası ons tarafında bir satış baskısı oluşsa bile, dolar kurunda bir miktar güçlenme görüleceğinden gram altın fiyatları için düşüşün sınırlanabileceği yönünde görüş bildirdi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...