Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 10:33

Altın yükselişini beşinci güne taşıdı

Yatırımcıların altın fiyatlarındaki takibi devam ediyor. Altının gram fiyatı yükseliş eğilimini üst üste 5'inci güne taşırken 505 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 828 lira, Cumhuriyet altını da 3.382 liradan satılıyor. 22 ayar bileziğin gramı 459 lira iken, 18 ayar bileziğin gramı da 367 liradan işlem görüyor.

Altın yükselişini beşinci güne taşıdı
altın,çeyrek altın,cumhuriyet altını,gram altın

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası'nın (Fed), Federal Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Haziran ayı toplantı tutanaklarını yayımlamasının ardından gerilerken, gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki hareketi takip ediyor.

Salı günü 1.815 dolara kadar yükselen ons altın, sonrasında 1800 dolar seviyesinin altına gerilemişti. Dün Fed tutanaklarının açıklanması sonrası yeniden yükselişe geçen ons altın, ABD dolarının kuvvetlenmesiyle uluslararası piyasalarda spot altın düne göre yüzde 0,33 kayıpla 1797,61 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatı Temmuz 2020'de 2036 dolar/ons seviyesini görmüştü.

GOLDMAN SACHS 2000 DOLAR HEDEFİNİ KORUYOR

ABD’li uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs analisti Mikhail Sprogis altın fiyatlarında yukarı hareketin daha yeni başladığını belirti ve 2000 dolar/ons hedefini tekrarladı. Sprogis yayınladığı araştırma notunda, ABD Hazine kağıdı getirilerinin düşmesinin ve enflasyon endişelerinin yatışmasının altın fiyatına destek vereceğini öngördü.

Altın yükselişini beşinci güne taşıdı

Altın fiyatının ılımlı enflasyon ve devam eden global toparlanmayı fiyatlamaya yeniden başladığını belirten Sprogis, gayrimenkul fiyatlarında artışın yavaşlamasının ve gelişmekte olan piyasa refahında devam eden iyileşme ile birlikte altın fiyatında ılımlı yükseliş beklediğini vurguladı. Sprogis'in ortaya koyduğu 2000 dolar/ons hedefi cari seviyelerden yüzde 11 artışı işaret ediyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Haziran başında 527 TL’ye ulaşarak yılın zirvesini gören gram altın ayın ortasından bu yana dar fiyat aralığındaki seyrini sürdürüyor. Altının gram fiyatı, yeni güne de değer kazancıyla başlayarak yükseliş eğilimini üst üste 5'inci güne taşırken, önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 505 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 828 lira, Cumhuriyet altını da 3.382 liradan satılıyor.

22 ayar bileziğin gramı 459 lira iken, 18 ayar bileziğin gramı da 367 liradan işlem görüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...