Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2021 17:13

Altında dengeler tepetaklak: Dip seviyeyi gördü, günlük kayıp yüzde 2,5

Altın fiyatları ABD'den gelen veriler sonrası dolar endeksinin güçlenmesi ile birlikte 13 Ağustos sonrası dip seviyeyi gördü. Kritik seviyenin altına gerileyen ons altın 1748 dolardan değerlendi. Günlük kayıp ise yüzde 2,5'e çıktı.

Altında dengeler tepetaklak: Dip seviyeyi gördü, günlük kayıp yüzde 2,5
ALTIN,,gram altın,,çeyrek altın,

ABD’de bugün açıklanan perakende satışların Temmuz’daki daralma sonrası Ağustos’ta artması, haftalık işsizlik maaşı başvurularında sınırlı bir artış olması ve yaklaşan FOMC toplantısı öncesi dolar küresel piyasalarda değer kazanırken, altın aşağı yönlü baskılandı.

Ons altın ise önemli destek seviyesi olan 1766 doların altına indi ve 1748 dolardan değerlendi. Ons altın böylelikle günlük kaybını yüzde 2,5’e çıkardı. Altın bugünkü düşüşle 13 Ağustos sonrası dip seviyeyi gördü.

Analistler altının bu seviyelerde olmasının tepki alımları getirebileceğini belirtti.

Parasal sıkılaşmaya doğru gidilen bu dönem altın üzerinde de baskıya neden oldu. Kıymetli metal Eylül ayının ilk yarısında yüzde 3, sene başından itibaren ise yüzde 7,5 değer kaybı yaşadı.

GRAM ALTINDA GERİLEME

Gram altın, ons altın fiyatında yaşanan düşüşün etkisiyle aşağı yönlü hareket ederken, yüzde 1,05 gerileme ile 480,63 liradan alıcı buldu. Çeyrek altın 790 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 253 liradan işlem görüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...