Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2015 15:06

Altında düşüş yaşanacak mı?

Uzman tahminciler, Fed’in 2015 yılı sonu için faiz oranı tahminini düşürmesine rağmen altında düşüş görüleceği yönündeki beklentilerini sürdürüyorlar.

Altında düşüş yaşanacak mı?
altın, altın fiyatları, altın haberleri,

Uzman tahminciler, Fed’in 2015 yılı sonu için faiz oranı tahminini düşürmesine rağmen altında düşüş görüleceği yönündeki beklentilerini sürdürüyorlar. Itau Unibanco Holding SA uzman tahmincilerinden Artur Passos, Fed’in parasal sıkılaştırmanın ilk tahminlerden daha yavaş olacağı sinyali vermesinin ardından altın ile ilgili görüşünün değişmediğini söyledi. Borçlanma maliyetlerinin yükselmesi altının çekiciliğini azaltıyor. Çünkü emtia genel olarak sadece fiyat artışları yoluyla getiri sağlıyor.
Passos, eksi merkez bankası yetkililerinden Ilan Goldfajn’ın liderliğinde bulunan bir araştırma grubunun üyesi ve Bloomberg’in derlediği verilere göre Passos 20 altın tahmincisi arasında geçtiğimiz iki yılda en doğru tahminleri yaptı.
Altın, borçlanma maliyetlerinin yükseleceği beklentileri ile bu ay başında 2015 yılı kazançlarını silmesinin ardından Çarşamba günü 6 haftanın en büyük yükselişini kaydetti. Altındaki yükselişte Fed’in ABD’de büyümenin yumuşadığını ve enflasyonun istenen seviyenin altında seyrettiğini belirtmesi etkili oldu. Ancak Passos altındaki yükselişin sürmeyeceği yönünde tahminde bulunan tek kişi değil. Geçtiğimiz iki yılda tüm metaller için en doğru tahminleri yapan Barnabas Gan da fiyatlaların düşeceği yönünde bir beklenti içinde.
Spot altın, Perşembe günkü ons başına 1,171.18 dolar seviyesinden 1,170.92 dolara geldi ve bu ay ilk kez haftalık yükseliş kaydetmeye ilerliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...