Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2021 09:54

Altında gergin cuma bekleyişi! Doların değer kaybı kısa sürdü

Temmuz enflasyonu sonrası 8,30’un altına çekilen dolar fiyatları buradaki alımlarla günü 8,43’ten kapatmasının ardından yeni günde 8,40 lira seviyelerinde bulunuyor. Altın fiyatları ise cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde bu hafta dar bir fiyat aralığında işlem görüyor.

Altında gergin cuma bekleyişi! Doların değer kaybı kısa sürdü
dolar,altın,euro,gram altın,çeyrek altın,ons altın

Yurt içinde önemli bir verinin olmadığı yeni günde ABD'nin özel sektör istihdam rakamları, Avrupa'nın perakende satışları ve hizmet sektörü PMI verileri takip edilecek.

Beklentilerin üzerinde gerçekleşen temmuz ayı enflasyon verisi sonrasında dolar fiyatı dün 8,29 seviyelerine kadar inerken, Euro/TL 9,85 seviyelerini test etmişti. Enflasyonun faiz sınırına dayanması sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmeyeceğine dair beklentilerin güçlenmesi dolar kurundaki gerilemede etkili olmuştu.

Ancak dolar/TL bu seviyedeki alımlarla beraber 8,43 TL civarlarına çıkmıştı. Dün 8,40 seviyesinden günü kapatan dolar/TL bu sabah 8,38 – 8,41 bandında işlem görüyor.

Temmuz ayı enflasyon verisinin açıklanmasının ardından yeniden 10,00 TL’nin üzerini gören euro ise günü 9,98’den kapatmıştı. Euro/TL haftanın ortasında açılışa göre yüzde 0,15 artışla 9,99 liradan işlem görüyor.

GRAM ALTIN 500 LİRANIN ALTINDA

Temmuz enflasyonunun açılmasının ardından dolar kurunda yaşanan düşüş altın fiyatlarını da etkiledi. Buna paralel olarak altın fiyatları da değer kaybetti. Bir süredir 500 lira seviyelerinde dalgalı bir seyir izleyen gram altın dün 484 liraya kadar çekilmişti. Ancak dolar kurundaki yeniden yukarı yönlü hareket gram altını 490 lira seviyelerine getirdi.

ALTINDA GERGİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Ons altın fiyatlarında ise gözler ABD’de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Haziran ayını 2016’dan bu yana en kötü performansıyla kapattıktan sonra Temmuz ayında yüzde 2,49 civarında yükseliş kaydeden ons altın 1814 dolardan işlem görüyor.

Dün günü 804 lira ile kapatan çeyrek altının satışı bu sabah aynı seviyelerden yapılıyor. Kapanışta 3 bin 298 lira olan cumhuriyet altını ise Çarşamba günü 3 bin 273 liradan değerleniyor.

Dolar kurundaki düşüş kalıcı mı olacak? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş açıkladı:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...