Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2021 10:01

Altında iyimser hava: Bir haftanın en yükseği

Geçtiğimiz hafta 1730 doların altını gören ons altın yönünü kademeli olarak yukarı çeviriyor. Sabah erken saatlerde 1872 dolar ile son bir haftanın en yüksek seviyesini gören ons altın 1776 dolardan işlem görüyor.

Altında iyimser hava: Bir haftanın en yükseği
altın,,gram altın,,ons altın,,çeyrek altın,

ABD'de zayıf tüketici güvenin Fed'den erken bir varlık alım azaltımı gelmesi olasılığını azaltmasına rağmen uluslararası piyasalarda spot altın dar bir aralıkta hareket etmeye devam ediyor.

Altının ons fiyatı geçen salı 1730 doların altını görmüştü. Ardından ise yavaşta olsa kademeli bir yükselişe geçti. Sabah erken saatlerde 1872 dolar ile son bir haftanın en yüksek  seviyesini gören ons şu sıralarda cuma gününe göre yüzde 0,19 kayıpla 1776 dolar seviyesinden işlem görüyor.

 

1800 dolar/ons seviyesinin güçlü bir direnç haline geldiğini belirten analistler spot altın için en yakın destekler olarak 1769 ve 1756 dolar seviyelerini gösteriyorlar.

FED ALTINI BASKILIYOR

Analistler, Fed'in beklentilerden biraz geç de olsa yıl sonuna kadar para politikasınrı sıkılaştırma yönünde adım atacağına olan inancın  güçlenmesinin altın fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu vurguluyorlar.

Son olarak Fed'in güvercin yetkililerinden biri olan Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, varlık alımlarının azaltılmaya başlamasından önce birkaç güçlü istihdam verisine daha ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Ayrıca Fed eski başkan yardımcılarından Alan Blinder, koronavirüsünü Delta varyantının ABD ekonomisine ciddi bir etkisinin olmadığına işaret ederek Fed'in varlık alımlarını azaltma planının Delta varyantından etkilenmeyeceğini savundu.

 

Geçtiğimiz hafta 469-490 lira aralığında değerlenen gram altın ise güne 484 liradan başladı. Çeyrek altın 780, Cumhuriyet altını da 3285 liradan satılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...