Tgrt Haber
20 Eylül 2022 23:44 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 00:11

Altında yeni rekor beklentisi! Fed kararı öncesi İslam Memiş 'elinizde tutun’ dedi ve kritik tarihi verdi

Yatırımcılar, FED faiz kararı öncesi düşen altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Piyasalarda FED toplantısı tedirgin bekleyişi sürdürürken vatandaş düşen altın fiyatlarıyla ilgili ‘altın yükselecek mi, düşecek mi?’ sorusuna cevap arıyor. Finans analisti İslam Memiş, tarih vererek altında rekor bir yükselişin olacağını belirtti.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
Altında yeni rekor beklentisi! Fed kararı öncesi İslam Memiş 'elinizde tutun’ dedi ve kritik tarihi verdi
Altın,İslam Memiş

Küresel piyasalar Rusya-Ukrayna savaşı, gıda, petrol ve enerji kriziyle çalkalanırken yatırımcılar güvenli liman olan altını yakından takip ediyor. Ons altın fiyatları Eylül ayı Fed faiz kararı öncesi ons tarafında 2 yılın önemli destek seviyesi olan 1.680 dolar bandının altına sarkmıştı. Altın gram fiyatı 971 TL'yi gördü. Ons altın 20 Eylül 2022 gününde 1.664,69 seviyelerinde yön çizdi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) rekor faiz artırımı ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın şahin açıklamaları başlıca merkez bankalarında agresif sıkılaştırmanın devam edeceği beklentisini pekiştirdi. Piyasalar Fed'in bu ayki toplantısında 75 baz puan daha faiz artırmasını bekliyor. Piyasalar FED faiz kararı öncesi altındaki son gelişmeleri takip ediyor.

YENİ FİYAT ARALIĞI

Son günlerde düşüşe geçen altın ile ilgili vatandaşlar ‘altın düşecek mi? Yükselecek mi?’ sorusunun cevabını aradı. TGRT Haber'de piyasaları yorumlayan finans analisti İslam Memiş, "Altın sınırda, Fed kırılımı yaşanacak" uyarısı yapmıştı.

Düşen altınla ilgili yorum yapan İslam Memiş, “Tam sınırda bekliyoruz. 1.650 dolar seviyesine gerileyen altının ons fiyatında 1.670 dolar seviyelerini görüyoruz. Yatay seyrediyor. Ons altında bu hafta için bant aralığı 1.650-1.700 dolar seviyesi. Fed’in faiz kararı artış yönünde. Burada faiz miktarı ve açıklamalar altının ons fiyatında bir yön kırılımı yapacak. Aşağı yönlü ya da yukarı yönlü olacak. Ya altının ons fiyatı 1.705 doları görecek ya da 1.615 dolar seviyesine düşecek. Bunu yarın akşam göreceğiz. Faizi 50 mi, 75 mi yoksa 100 baz puan mı artacak belli değil.” açıklamasında bulunmuştu.

REKOR YÜKSELİŞ!

Faiz kararı sonrası ilerleyen süreçte İslam Memiş’e göre Ekim ayı kritik ay. İslam Memiş vatandaşı bekleyip altınları bozmamasını tavsiye etti.

FED faiz toplantısından çıkacak sonuç 75 olarak düşünülürken 100 puanlık bir artış gündeme gelmeye başladı ancak bunun sonucunda tüm piyasalarda düşüş yaşandı. Memiş, altının özellikle büyük bir yükseliş yaşamasını beklediğinin de altını çizdi. Memiş'e göre Ekim ayından itibaren merkez bankaları piyasadan çekilecek. Altında da rekor bir yükseliş yaşanabilecek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...