Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 09:39

Altında yeni yükselişler bekleniyor (İşte 16 Temmuz altın fiyatları)

Ons altının fiyatı bugün 1.826 dolar civarında seyrediyor. Uzmanlar ons altının 1,833 doların üzerinde kalmasının yeni yükselişler getirebileceğinin altını çiziyor. Gram altın 500 seviyesinin üzerindeki değerini korurken, çeyrek altın ise yatay bir seyirde ilerliyor.

Altında yeni yükselişler bekleniyor (İşte 16 Temmuz altın fiyatları)
altın,dolar,çeyrek altın,ons altın,bilezik,gram altın

Delta varyantının oluşturduğu ekonomik belirsizlik endişesi ve beklentilerin üzerinde gelen ABD enflasyon verisi sonrasında Powell'ın yükselen enflasyona rağmen gevşek para politikasının devam edeceğinin sinyalini vermesiyle art arda dördüncü haftayı da kazançla kapatmaya doğru ilerliyor. Bir önceki gün son bir ayın zirvesini gören altın fiyatları dün de yükselişini sürdürdü ve yüzde 0,46 artışla 1,833 dolar seviyelerine çıktı.

Temmuz başından bu yana istikrarlı bir yükseliş kaydeden ons altının fiyatı bugün 1.826 dolar civarında seyrediyor. Uzmanlar ons altının 1,833 doların üzerinde kalmasının yeni yükselişler getirebileceğinin altını çiziyor. 

ENFLASYON ENDİŞESİ ALTINI BASKILIYOR

Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tüm dünyadaki merkez bankalarının enflasyon endişesi taşıdığını ve bunun da değerli metallerde artışa sebep olduğunu ifade ederek, “Enflasyon endişesi piyasalarda fiyatlandı. Enflasyonun olduğu her yerde değerli metaller değer artışını devam ettirir. Bu yüzden altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş olduğunu gözlemliyoruz. Altının onsu 1830 dolar üzerini test etti. Gram altın 507 lira seviyelerine yükseldi. Bu yükselişlerin yıl sonuna kadar devam edeceğini tahmin ediyoruz. Mutlaka kar satışları gelebilir ama dolar endeksinin zayıf seyri emtia fiyatlarını güçlendirmeye devam ediyor” açıklamasını yaptı. 

 

GRAM ALTIN DAR ARALIKTA SIKIŞTI

Bir süredir 495-505 bandında sıkışan gram altın fiyatları haftanın son gününde 501 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altın ise bugün güne kapanış seviyesinin altında başladı. Dün kapanışta 821 seviyesinde bulunan Çeyrek altın, şu an itibariyle 819 seviyesinden işlem görüyor. 

Dün günü 3.384 TL’den kapatan cumhuriyet altını yüzde 0,38 değer kaybıyla 3,371 TL’den alıcı ile buluşuyor. 21 ayar bileziğin gram fiyatı 456, 18 ayar bileziğin gram fiyatı ise 365 lira seviyelerinde bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...