Tgrt Haber
22 Eylül 2016 14:42

Altının onsu Fed sonrası hızlı yükseldi

Altının ons fiyatı 1.337 dolar ile yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Gram altın, ons fiyatındaki yükselişin dolar kurundaki düşüşle dengelenmesiyle 126 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Altının onsu Fed sonrası hızlı yükseldi
altın,altın ons fiyatı,

Altının ons fiyatı ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz  değişikliğine gitmemesinin ardından hızlı bir şekilde yükselerek yaklaşık iki  haftanın en yüksek seviyesi olan 1.337 dolara çıktı.
Dün sabah Japonya Merkez Bankasının (BoJ) para politikasında  değişikliğe gitmesi ve parasal genişlemenin artarak devam edeceğinin görülmesinin  ardından 1.320 doları aşan ons altın, akşam saatlerinde Fed kararlarından sonra  çıkışını hızlandırarak 9 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesi olan 1.337 doları  gördü.
Altının ons fiyatı bugün Asya piyasalarında en yüksek 1.337 doları  görmesinin ardından etkisini artıran satışlarla gerilese de saat 10.15 itibarıyla  önceki kapanış seviyesinin hemen altında 1.334 dolar seviyesinde dengelendi.
Yurt içinde ise altının gram fiyatı, ons fiyatındaki yükselişin dolar  kurundaki düşüşle dengelenmesinin etkisiyle 126 lira seviyelerinden işlem  görüyor. Dün günü 126,8 liradan tamamlayan altının gram fiyatı şu dakikalarda 126,2 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 207, Cumhuriyet altını  846 liradan satılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...