Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Haziran 2021 23:24

Amasra-1'de keşfedilen doğal gaz enerjiye dönüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'deki ikinci keşfi olan Amasra-1 kuyusundan çıkarılan doğal gazın yakılarak mühendislerin elinde enerjiye dönüştüğünü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bildirdi.

Amasra-1'de keşfedilen doğal gaz enerjiye dönüştü
Fatih Dönmez,Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez,doğal gaz,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Müjde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabından, Amasra-1 kuyusundan çıkan 135 milyar metreküplük doğal gazın laboratuvar ortamında yakılmasının görüntülerini paylaşarak Amasra-1 kuyusundan çıkan doğal gazın mühendislerin elinde enerjiye dönüştüğüne dikkati çekti.

“SANAYİYİ DAHA GÜÇLÜ KILACAK”

Bakan Dönmez, "Karadeniz’deki ikinci keşfimiz Amasra-1 kuyusundan çıkan doğal gaz mühendislerimizin elinde enerjiye dönüştü. Keşfimizin ateşi Türkiye'mizin gecelerini daha aydınlık, kışlarını daha sıcak, sanayisini daha güçlü kılacak." ifadelerini kullandı.

TOPLAM GAZ REZERVİ 540 MİLYAR METREKÜP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'deki Kuzey Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni rezerv keşfedildiğinin müjdesini vermişti. Söz konusu keşifle, Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği toplam gaz rezervi 540 milyar metreküpe ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...