Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 08:55

Amazon yalanladı, Bitcoin geri çekildi

Amazon'un kripto paraları ödeme aracı olarak kabul edeceğini yalanlamasının ardından dünkü kazanımların bir kısmı geri çekildi. 40 bin doları gören Bitcoin düne göre yüzde 3,75 düşüşle 36 bin 814 dolar seviyesine geldi.

Amazon yalanladı, Bitcoin geri çekildi
bitcoin,,amazon,,kripto para,,ethereum,

Amazon, kripto para Bitcoin'i bu yılın sonundan itibaren ödeme aracı olarak kabul edeceği yönünde basında çıkan haberleri yalanladı.

Amazon Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Kripto paralara ilgimiz her ne olursa olsun, kripto paraları ödeme aracı olarak kabul edeceğimize, kripto paralar  için spesifik planlarımıza yönelik spekülasyonlar doğru değil. Amazon'dan  alışveriş yapan müşterilerimiz için kripto para kullanımının neye  benzeyebileceğine araştırmaya odaklanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Amazon'un kriptopara ve blokzincir uzmanı alımı için ilan vermesi,  kriptoparaları ödeme aracı olarak kabul edeceği ve hatta Amazon'un 1 yıl içinde kendi kriptoparasını çıkaracağı iddialarının ortaya atılmasına yol açmıştı.

Çıkan haberlerin şirket tarafından yalanlanmasının ardından kripto paralarda dünkü kazanımların bir kısmının kaybedilmesine yol açtı.

40 bin 539 dolar seviyesine kadar yükselen Bitcoin fiyatı düne göre yüzde 3,75 düşüşle 36 bin 814 dolar seviyesine gerilerken, Ethereum fiyatı 2 bin 431 dolar seviyesinden geri geldi. Şu sıralarda düne göre yüzde 5,52 düşüşle 2 bin 197 dolardan işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...