Tgrt Haber
04 Haziran 2022 09:28 - Güncelleme : 04 Haziran 2022 09:33

Amazon'u Amazon yapan CEO Dave Clark istifa etti

Amazon'un dünya çapındaki operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Dave Clark istifa etti. Amazon’u Amazon yapan kişi olarak bilinen Clark, şirketin zaten enflasyona karşı devam edecek sağlam bir planının olduğunu söyledi.

Amazon'u Amazon yapan CEO Dave Clark istifa etti
amazon

ABD merkez bankası Federal Reserve’in (Fed) uzun bir dönem sonra ilk kez faiz artırımı kararı aldığı Mart toplantısının ardından parasal sıkılaşma tedbirleri uygulayacağını söylemesiyle sarsılan piyasada en zor günleri yaşayan şirketlerden olan Amazon’un operasyon şefi işten ayrılıyor.

ABD’li şirketi dünya çapında bir teslimat devi haline getiren yönetici Dave Clark, dünya çapındaki operasyonlardan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak “tüketici işinin CEO'su” görevinden istifa etti.

KRİZİ GÖSTERDİ

Gelişmeyle kriz görünürlük kazanırken, kurucu Jeff Bezos'un kadrosunun değişmeye devam ettiği ortaya çıkan bir başka ayrıntı oldu.

Amazon CEO'su Andy Jassy’nin açıklaması, ​​“önümüzdeki birkaç hafta içinde bir yedek isim vermeyi beklediği ve şirketin Clark'ın yönettiği bölümde olmak istenilen yere ulaşmak için çalıştığı” oldu.

Ani karar, bir geri çekilme olup olmadığı tartışmalarına neden olurken Dave Clark ise Twitter'da yaptığı açıklamada “2022'de karşı karşıya olunan enflasyonist zorluklarla mücadele etmek için çok yıllı sağlam bir plan ile ayrıldığını” belirterek harekete geçme sebebinin bu olduğunu kaydetti. Clark ileride geri dönmek istediğini ekledi.

Dave Clark 1 Temmuz'da tamamen şirketten ayrılmış olacak.

Şirket, son zamanlarda çok fazla depolama ve nakliye kapasitesi inşa etmekten 2 milyar dolarlık bir darbe aldığını bildirirken siparişleri yerine getirme maliyetlerini de düşürme sözü vermişti.

Clark'ın ayrılışı, ABD piyasasının ağırtoplarından Meta Platforms’un (Facebook) operasyon şefi Sheryl Sandberg'in 14 yıl sonra şirketten ayrıldığını açıklamasının ardından aynı haftada ikinci yüksek profilli istifa oldu.

Öte yandan Amazon, sendika örgütlenmesindeki artış, şirketin güvenlik koşulları, ödeme ve üretkenlik takibinin incelenmesi gibi sorunlarla boğuşuyor.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...