Tgrt Haber
25 Haziran 2021 10:00

Analistler ikiye bölündü: Altın fiyatları yükselecek mi?

Gram altın dolar kurundaki gerilemenin ardından 500 TL seviyelerinden 493 TL seviyelerine çekilmişti. Haftanın son gününde ise yukarı yönlü hareket eden gram altın 498 TL'den alıcı buluyor. Çeyrek altın 815 TL, cumhuriyet altını ise 3.352 TL'den satılıyor.

Analistler ikiye bölündü: Altın fiyatları yükselecek mi?
altın fiyatları,çeyrek altın,gram altın,cumhuriyet altını

Hafta başında 500 TL seviyelerinden başlayan gram altın, dolar kurundaki gerilemenin ardından cuma günü itibariyle 498 TL'den alıcı buluyor. Gram altın hafta içinde 493 TL'yi görmüştü. 

Hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izleyen ons altın ise 1,779 dolar civarında seyrediyor. 

Çeyrek altın 815 TL, cumhuriyet altını ise 3.352 TL'den satılıyor. 

ANALİSTLER İKİYE BÖLÜNDÜ

Altının ons fiyatı ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) gelen şahin açıklamalar sonrasında 1.895 dolardan 1.765 dolara doğru sert bir geri çekilme yaşadıktan sonra yukarı yönlü denemelerini sürdürüyor. Altının ilk ve en önemli destek seviyesi 1.800 dolara doğru anlamlı bir atak geliştirmekte zorlanıyor.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre altının nasıl bir yıl izleyeceği konusunda analistler ikiye bölünüyor. Bazı analistler Fed’in şahin tutumunun oluşturduğu baskının artacağını ve altın fiyatlarının düşeceğini savunuyor. Bazıları ise faiz artışına kadar çok vakit olduğunu ve altının yılsonunda 2.000 dolara gidebileceğini düşünüyor.

Altın fiyatları, artan enfl asyon beklentileri arasında Fed’in daha yüksek faiz oranı sinyali vermesiyle düşüyor. Sarı metalin performansı ABD tahvillerinin getirisi, para arzı ve doların gücü gibi birçok faktöre bağlı. Bazı analistlere göre Fed’in şahin tutumunun oluşturduğu baskı artacak ve altın fiyatları düşecek.

“ŞAHİN FED ALTINI 1.700 DOLARA ÇEKER”

Strategic Wealth Partners'ın yatırım stratejisti Luke Lloyd, “Merkez bankası gelecek yıl için "daha şahin" olabilir, faiz artırımı gelecek yıl gibi çok erken bir tarihte gelebilir” diyen Lloyds, altının yılı 1700 dolar seviyesinden tamamlamasını bekliyor.

Yatırım danışmanlığı şirketi Sunshine Profits'in CEO'su Przemyslaw Radomski de, altının önümüzdeki birkaç ay içinde düşmeye devam etmesini, 1500 dolara veya daha da altına düşmesini ve ardından yılsonuna kadar 1800 dolar bandına geri dönmesini bekliyor.

YÜKSEK FAİZE ZAMAN VAR, 2000 DOLAR GELİYOR

Altında şu sıralar yaşanan düşüşü alım fırsatı olarak gören analistler de var.

State Street Global Advisors'ın baş altın stratejisti George Milling- Stanley, Panik satışlarının uzun sürmeyeceğine inanan Milling-Stanley, altının yıl sonuna kadar 2000 doları aşmasını bekliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...