Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2021 15:03

Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 zabıta alımı ne zaman?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, KPSS puanıyla 250 zabıta alımı yapacağını duyurdu. Vatandaşlar, “Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 zabıta alımı ne zaman, Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?” gibi soruların cevaplarını arıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta alımı ile ilgili detayları derledik.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 zabıta alımı ne zaman?
Ankara Büyükşehir Belediyesi,250 Zabıta alımı,memur alımı,zabıta alımı başvuruları,Ankara

Ankara Büyükşehir Belediyesi, KPSS puanı baz alınarak 250 zabıta alım ilanı yayımladı. 250 zabıta alımına başvurmak isteyen adaylar, alımlara ilişkin detayları araştırıyor. Zabıta alımı başvuruları 14 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak. Başvuruların ardından adaylar, 6 – 16 Temmuz 2021 tarihleri arasında sözlü ve uygulamalı sınavlara çağrılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, itfaiye alımlarının ardından zabıta alımı gerçekleştirecek. KPSS puanına göre boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alınacak.

Zabıta memuru adayları, elektronik ortamda ön başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Daha sonra yine 14-30 Haziran 2021 tarihleri arasında Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’na gelerek şahsen başvurularını tamamlayacaklar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 zabıta alımı başvuru formu için BURAYA tıklayın.

BAŞVURU ESNASINDA GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

KPSS puanıyla alımı yapılacak zabıta memur adayları için başvuru esnasında adaylardan istenilecek belgeler şu şekilde;

Nüfus cüzdanının veya kimlik kartının aslı veya fotokopisi,

Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği,

KPSS sonuç belgesinin doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı,

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı,

Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyan,

2 adet biyometrik fotoğraf.

Sınava girmeye hak kazanan adaylar, 2 Temmuz 2021 tarihinde internet sitesi üzerinden ilan edilecek. Daha sonra 6-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında Atatürk Spor ve Sergi Sarayı’nda sözlü ve uygulamalı sınavlara çağrılacaklar. Sınavlar saat 09.00’da başlayacak. Sözlü ve uygulamalı sınavlar, aynı gün içerisinde bitirilemezse ertesi gün devam edilecek.

ZABITA ADAYLARINDA ARANAN NİTELİKLER NELERDİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olan toplam 250 kadın ve erkek zabıta memurunu bünyesine katacak.

Zabıta adaylarında belli şartlar aranmaktadır. Bu şartlar şu şekilde; 30 yaşını doldurmamış, erkekler için 1.67 metre, kadınlar için 1.60 metre boyunda olmak, boy ve kilo arasında 10 kilogramdan fazla fark olmamak ve Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olunması gerekiyor.

250 ZABITA MEMURU ALIMI NE ZAMAN?

Adayların atamaya esas başarı puanı, Belediye’nin yaptığı sınav puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. Daha sonra Belediye’nin internet sitesinde duyurulacak.

Adayların atanmaya esas başarı puanlarının aynı olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınacak.

En yüksek başarı puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, asıl aday olarak belirlenir. Belediye, asıl aday sayısı kadar yedek aday da belirleyebilir. Asıl ve yedek aday listeleri Belediyemizin internet sitesinden duyurulacak. Söz konusu listede yer alanlara ayrıca yazılı tebligat yapılacak.

250 Zabıta alımına ilişkin başvuru bilgilerine BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...