Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 15:35

Ankara'da simit fiyatlarına zam geldi

Türkiye'de tüm kesimlerin severek tükettiği simitle ilgili üzecek bir gelişme yaşandı. Ankara'da 2 liradan satışa sunulan simidin fiyatı 2,50 liraya çıktı.

Ankara'da simit fiyatlarına zam geldi
simit,,ankara,,zam,,fiyat,

Fırıncıların ekmekle ilgili zam talebi gündemdeki sıcaklığını korurken, fiyat artışı başka bir üründe yaşandı. Ankara'da simit fiyatlarına zam geldi.

2 LİRADAN SATILAN SİMİT 2,50 LİRA OLDU

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, başkentte 2 TL'ye satılan simidin fiyatına 50 kuruş zam yapıldığını duyurdu. Kentte yarından itibaren bir simit 2,50 liradan satılacak. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Delibaş, girdi maliyetlerinin yüzde 80-90 oranında zamlandığı için simit fiyatlarına zam yapmanın kaçınılmaz olduğunu savundu.

 

Geçen sene Simitlik unun çuvalının geçen sene 110 TL'den, susamın kilosunun ise 12 TL'den satıldığına dikkat çeken Savaş Delibaş, bugün un çuvalının fiyatının 190-220 TL, susamın kilosunun ise 23 TL olduğunu hatırlattı. Pandemi döneminde yağ, eleman-usta maaşları, elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve kira giderlerinin maliyetinin arttığını vurgulayan Delibaş, simit fiyatlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını söyleyip şöyle konuştu:

"FİYAT GÜNCELLEMESİ KAÇINILMAZ OLDU"

"100 gram simit 2 liradan satılırken aynı gramajdaki simit 2,50 lira oldu. 50 kuruşluk bir güncelleme yapmak zorunda kaldık. Eğer gerçek bir Ankara simidi yapmak istiyorsak, lezzetinden, kalitesinden ödün vermek istenmiyorsa, bu güncelleme kaçınılmaz olmuştur. Birçok ilde simidin 2,50 lira olduğunu söyleyebiliriz. Müşterilerimizin bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...