Tgrt Haber
12 Eylül 2017 16:24

AP'den ücretsiz internete onay

Avrupa Parlamentosu, üye ülkelerdeki halka açık alanlarda reklamsız ve kişisel verilerin güvence altına alındığı ücretsiz internet projesini onayladı.

AP'den ücretsiz internete onay
ücretsiz internet,

Avrupa Parlamentosu (AP), halka açık alanlarda  Reklamsız ve kişisel verilerin güvence altına alındığı ücretsiz internet  projesini kabul etti.
Strazburg'da toplanan AP Genel Kurulu, Portekizli Sosyal Demokrat üye  Carlos Zorrinho'nun "WiFi4EU" olarak bilinen üye ülkelerde kamuya açık alanlarda  ücretsiz ve güvenli internet bağlantısını öngören tasarıyı oylayarak kabul etti.
98'e karşı 582 üyenin kabul oyu verdiği tasarı hakkında 9 üye de  çekimser oy kullandı.
Raportör Zorrinho, "WiFi4EU projesi yakında tüm Avrupa'da gerçeğe  dönüşecek güçlü bir siyasi hedefti" diyerek AB içerisinde geliri ve sosyal  statüsüne bakılmaksızın tüm vatandaşların eşit kalitede internet erişimine sahip  olacağını kaydetti.

Kabul edilen tasarıya göre, ilk etapta AB içindeki 6 binden fazla  noktada hastaneler, kütüphaneler, resmi kuruluşlar ve alışveriş merkezleri başta  olmak üzere halka açık alanlarda ücretsiz internet bağlantısı sağlanacak.

Ücretsiz internet bağlantısında reklam olmayacak ve veri güvenliği  temin edilecek.

Projeyi hayata geçirecek şehirler "ilk gelen alır" yaklaşımıyla  seçilecek ve en az 3 yıl projeyi mali desteksiz yürütebilme kapasitesine sahip  olanlar tercih edilecek. AB, yapılan harcamaları daha sonra karşılayacak.

İnternet bağlantısını yerel dil ve bir başka AB resmi dilinde sunan  belediyeler proje desteği kabulünde tercih nedeni olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...