Tgrt Haber
15 Ekim 2015 02:21

Apple patent cezalısı

Apple, açılan patent davası nedeniyle milyonlarca dolarlık cezayla karşı karşıya geldi. Wisconsin-Madison Üniversitesi Apple’a karşı dava açtı.

Apple patent cezalısı
apple, apple patent

Apple’ın, Wisconsin-Madison Üniversitesi’ne ait bir lisansı izinsiz olarak cihazlarındaki çiplerde kullandığı tespit edildi. 1998 yılında aldıkları bu patent işlemci verimliliğini artırmada önemli rol oynuyor. Dava, Apple’ın neden olduğu zararın belirlenmesi aşamasında. Jüri, Apple’ın iPhone 5S, 6 ve 6 Plus’ta bulunan A7, A8 ve A8X işlemcilerinin bu patenti ihlal edip etmediği araştırıyor. 

Apple, bütün ihlal iddialarını reddetti ve mahkemeye göre patentin geçersiz olduğunu vurguladı. Daha öncesinde ABD Patent ve Marka Bürosu’na patentin geçerliliğinin incelenmesi için başvurduklarını fakat büronun teklifi reddettiğini ekledi. 

Hakim William Conley’e göre, Apple zararlardan dolayı 862.4 milyon dolarla cezalandırılabilir. Üç aşamada incelenecek olan duruşmada, önce sorumluluk, sonra hasarlar ve en sonunda ihlalin istenerek yapılıp yapılmadığına bakılacak. 

6S’in satışı ertelendi
Diğer yandan Apple, Türkiye’de 16 Ekim’de satışa çıkacak olan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelinin satışını 23 Ekim’e ertelediğini duyurdu. Erteleme işlemi sadece Apple mağazalarını kapsamıyor. Operatör ve diğer perakendeciler yeni iPhone’ların satış işlemini 23 Ekim’de başlatacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...