Tgrt Haber
09 Aralık 2021 13:33

Apple'dan kritik Türkiye açıklaması: Fiyatlar artacak

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın Türkiye'ye ilişkin yaptığı açıklamada, uygulama satın alma platformu App Store'daki fiyatlandırmalarda birkaç gün içinde artış olacağını belirtildi. Apple fiyat artışlarına gerekçe olarak açıklamada, "Vergi veya döviz kurları değiştiğinde bazen belirli bölgelerde App Store'daki fiyatlarını güncellememiz ve/veya işlemlerinizi düzenlememiz gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Apple'dan kritik Türkiye açıklaması: Fiyatlar artacak
Apple,App Store,ABD,Dolar,Euro,Vergi

ABD merkezli Teknoloji devi Apple, uygulama satın alma platformu App Store'daki fiyatlandırmalarında değişikliğe gidileceğini açıkladı. Apple açıklamayı resmi internet sitesinden yaptı. 

Apple, "Türkiye'de App Store üzerinde yapılacak olan fiyat değişiklikleri" başlığıyla yayınladığı açıklamada, vergi ve döviz kurları değiştiğinde bölgeye göre fiyatlarda değişikliğe gidildiği belirtildi. Değişikliklerinin yürürlüğe girdiği takdirde, 'Uygulamalarım' katogorisinde fiyatların güncelleneceği bildirildi.

Apple'ın internet sitesinden yapılan açıklamanın tamamı:

"Vergi veya döviz kurları değiştiğinde bazen belirli bölgelerde App Store'daki fiyatlarını güncellememiz ve/veya işlemlerinizi düzenlememiz gerekiyor. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de App Store'da uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatları (otomatik yenilenen abonelikler hariç) artacak. Satın alma işlemleriniz buna göre ayarlanacak ve vergi hariç fiyat üzerinden hesaplanacaktır. Bu değişiklikler yürürlüğe girdiğinde, Uygulamalarım'da bulunan Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik bölümü güncellenecektir. Uygulamalarınızın ve uygulama içi satın alımlarınızın (otomatik yenilenen abonelikler dahil) fiyatını istediğiniz zaman App Store Connect'te değiştirebilirsiniz. Abonelikler sunuyorsanız, mevcut aboneler için fiyatları korumayı seçebilirsiniz."

Sputnik'in haberine göre Apple, App Store fiyatlandırmalarında daha önce 10,99 TL olan temel seviye uygulama fiyatını 16,99 TL’ye yükseltti.

ÇİP KRİZİ APPLE DA VURDU

Öte yandan dev teknoloji şirketi, dünyadaki çip krizinden etkilenmeye devam ediyor. Nikkei Asia'nın haberine göre Apple, normalde Noel tatilinde alınan hediyeler nedeniyle küresel boyutta bir talep artışı yaşanması beklenen bir dönemde, iPhone üretimini birkaç günlüğüne durdurmak zorunda kaldı. Haberde söz konusu kesintinin çip krizi, tedarik zinciri krizi ve Çin'deki enerji kullanımına dair kısıtlamalar neden oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...