Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Eylül 2017 17:02

Ar-Ge’ye 20 milyar lira kaynak

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yaklaşık 20 milyar lira civarında Ar-Ge’ye kaynak ayırdıklarını belirterek, "Yoksa koyduğumuz hedeflere ulaşmamız mümkün değil. 2023 hedefleri bizim açımızdan son derece önemli" dedi.

Ar-Ge’ye 20 milyar lira kaynak
kalkınma bakanı lütfi elvan,,ar-ge,,kaynak,

Mimar ve Mühendisler Grubu’nun düzenlediği 2’nci Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi açılışı yapıldı. Zirvenin açılışına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, BAYKAR-Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve eski Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katıldı. Programda konuşan Bakan Elvan, bütün bileşenlerin bir araya gelmesi bütün paydaşların eş güdümlü hareket etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin koyduğu hedeflere ulaşma noktasında bu hassasiyetle hareket ettiği zaman kimsenin tutamayacağını belirten Kalkınma Bakanı Elvan ise, "Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki biz güçlü olmak zorundayız. Elbette iç ve dış terörle mücadele edeceğiz. Milli iradenin önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin huzuruna yönelik tehditleri bertaraf edeceğiz. Bütün bunları yaparken hiçbir şekilde kalkınmamızdan, teknolojimizden Ar-Ge’ye yatırım yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yoksa koyduğumuz hedeflere ulaşmamız mümkün değil. 2023 hedefleri bizim açımızdan son derece önemli. 2023 hedefine ulaşmamız için odaklanacağımız temel alanlardan bir tanesi de Ar-Ge ve inovasyon olacak" dedi.

Aşağı yukarı 20 milyar lira civarında Ar-Ge’ye kaynak ayırdıklarını vurgulayan Bakan Elvan, "Bunun yaklaşık 10 milyar lirası kamu tarafından kalan 10 milyar lirası ise özel kesim tarafından harcanıyor. 2023 yılı için biz şunu söyledik. Dedikki ‘Milli gelirimizin yüzde 3’ü kadar Ar-Ge alnına kaynak aktaracağız’" ifadelerini kullandı.

"AR-GE ALTYAPIMIZI VE KAPASİTEMİZİ GÜÇLENDİRMEK ZORUNDAYIZ"

Kalınma Bakanı Elvan, Türkiye’nin ilk çeyrekte yüzde 5 büyüdüğünü belirterek, "İkinci çeyrekte daha yüksek bir büyüme performansını birlikte göreceğiz. Üçüncü çeyrek için öncü göstergeleri dikkate aldığımızda yine ikinci çeyrekten daha yüksek bir büyüme performansını gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz. Ülke olarak bu potansiyele sahibiz" dedi.

BAKAN ÖZLÜ: "BU SAATTEN SONRA KÜÇÜK DÜŞÜNMEK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK"

Ar-Ge ve inovasyonun artık her an gündemlerinde olduğunu belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ise, şunları söyledi:

"Ülkemizin katma değeri yüksek ürün üretmesi, hükümetimizin ekonomi yönetiminin ve bakanlığımızın en önemli konularını oluşturmaktadır. Bu saatten sonra küçük düşünmek gibi bir lüksümüz yoktur. Büyük hedefler belirlemek bu hedefler için politikalarımızı süratle hayata geçirmek durumundayız. Bizler sayın Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi Türkiye’yi dünyanın en büyük on ekonomisinden biri yapmakta kararlıyız. Dünyadaki önemli kuruluşlar Ar-Ge çalışmalarında işbirliği için ülkemizi tercih etmeye başladılar. Otomobilden beyaz eşyaya sanayi üretiminde kullanılan makinelerden insansız hava araçlarına ve NATO’nun kullandığı sistemlere kadar her alanda memnuniyetle söyleyebilirim ki mühendislerimizin Ar-Ge çalışmalarında imzası vardır. Hiç bir zaman çıtamızı düşürmeden aksine yükselterek yolumuza devam edeceğiz".

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...