Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Aralık 2021 15:44

Araba fiyatları düşecek mi? 2022 araba fiyatları ne kadar olacak?

Dolar fiyatında yaşanan hareketliliğin ardından araba fiyatları merak edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz ve ekonomi hakkında yaptığı açıklamaların ardından dolar/TL kurunda yaşanan gerilerime sıfır ve ikinci el araba alacak olan vatandaşların yılbaşı öncesi araba fiyatlarına odaklanmasına neden oldu. Peki araba fiyatları düşecek mi yüksecek mi? 2022 araba fiyatları ne kadar olacak?

Araba fiyatları düşecek mi? 2022 araba fiyatları ne kadar olacak?
araba fiyatarı,2022 araba fiyatları

Araba almak isteyen vatandaşlar ''Yeni yılda araba fiyatları artar mı?'' endişesine kapıldı. Dövizdeki hareketliliğin ardından araba fiyatları en çok aratılan konuların başında gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamarının ardından dolar/TL kurundaki düşüş sonrası gözler son haftalarda rekor zamlara sahne olan otomobil piyasasına çevrildi.Firmaların fiyat güncellemeye gitmesiyle sıfır km araba fiyatları artarken ikinci el araba fiyatları da yükseldi. İşte güncel 2022 araba fiyatları. 

ARABA FİYATLARI DÜŞECEK Mİ? 

Araba fiyatları dolar/TL yükselişi ile arttı. Dünyayı etkisi altına alan çip ve tedarik krizi de araba fiyatları üzerinden etkili oldu. Son 10 günde sıfır araba fiyatları yüzde 20 oranında artarken, bu artış doğal olarak ikinci el araba fiyatları da artış gösterdi. Araç sahibi olmak isteyenler ''Araba fiyatları düşecek mi, yükseleşecek mi?'' sorusunun cevabını arıyor. 

Araba fiyatlarına gelen zamlar ve fiyat güncellemelerin ardından sıfır araba fiyatları 200 bin lira üzerine çıktı. Tüm dünyada Omicron varyantı ekonomi üzerinde baskı kurarken çip ve tedarik sorunun devam etmesi bekleniyor. Bu nedenle araba fiyatlarının dolar kuru hareketliliği ile araba fiyatları da değişiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı ardından yaptığı yeni ekonomi programı ile ilgili açıklamanın ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Hafta başında 18 TL olan dolar Kur Korumalı Vadeli TL Mevduatı sistemi ile 11 TL seviyelerine geriledi. Düşüşün ardından vatandaşlar ''Araba fiyatları düşecek mi?'' sorusuna odaklandı. 

Düşüşün ardından birçok marka araba fiyatlarını düşürürken 2022 yılında Mart döneminde araba fiyatlarında ciddi bir artış bekleniyor. Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Mersin, Türkiye otomotiv pazarında tedarik noktasında model bazında sıkıntı olduğunu ve vatandaşın her istediği modeli ya da rengi bulamadığını söyledi. Mersin araçların tedarik süresinin 3 aya kadr uzayabildiğini ifade etti. 

2022 ARABA FİYATLARI NE NE KADAR? 

Araç sahibi olmak isteyenler 2022 araba fiyatları hakkında araştırma yapıyor. Markalar sıfır araba lansmanlarını ekonomik nedenlerle ertelerken vatandaşlar yeni yılda araba fiyatlarını şimdiden merak ediyor. İşte güncel araba fiyatları: 

FIAT

Egea Sedan Easy 1.4 Fire 95 HP Benzinli
Fiyatı - 232.900 TL

FORD

Focus Trend X 4 Kapı1.5L Ti-VCT-123PS 6 İleri Manuel Benzin
Fiyatı 370.800 TL

HONDA

Yeni Honda City 1.5L DOHC i-VTEC Benzinli Otomatik Elegance
Fiyatı: 332.700 TL

HYUNDAI

Hyundai i10 1.0 MPI 5 İleri Düz Jump (Benzinli)
Liste fiyatı 244.700 TL

Araba fiyatları düşecek mi? 2022 araba fiyatları ne kadar olacak?

OPEL

Corsa 1.2 Essential Benzinli MT-5 75 HP
Fiyatı 338.900 TL

RENAULT

Clio Joy 1.0 Sce 65 bg
Liste fiyatı 247.000 TL

TOYOTA

Yeni Corolla 1.5 Vision -
Liste fiyatı 254.300 TL

VOLKSWAGEN

Yeni Polo 1.0 80 PS Manuel Impression
Liste fiyatı 368,600 TL

SIFIR ARABA FİYATLARI DÜŞER Mİ? 

Araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi ile ilgili açıklamalrının ardından doların sert düşüşe geçmesinin araba fiyatlarına yansıyıp yansımayacağını merak ediyor. Vatandaşlar ''Sıfır araba fiyatları düşer mi?'' sorusunun cevabını arıyor. 

Yetkililer yeni yılda araba faiyatlarının artış göstereceğini belirtti. 2022 yılında sıfır otomobil fiyatlarına yapılması beklenen zamlar araç sahibi olmak isteyenleri endişelendirirken bu durum ikinci el araba fiyatlarına da yansıyayacak. Yeni yıl araba fiyatları dolar kuru, küresel tedarik krizi ve çip krizi doğrultusundan farklılık göstermesi bekleniyor.  Araba fiyatları her geçen gün yükselmeye devam ederken haksız zam yapan araba satıcılarına 100 bin liraya kadar ceza verilebilecek. 

DOLAR DÜŞÜŞÜ SONRASI HANGİ MARKALAR İNDİRİM YAPTI? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiye dair önemli açıklamalarının ardından dolar 18 TL'den 11 TL seviyelerine gerildi. Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar ''Araba fiyatları düşecek mi? Sıfır araç fiyatları düşer mi? Hangi markalar indirim yaptı?'' sorusunun cevabını arıyor. İşte dolar/TL kuru ardından indirim yapan markalar: 

  • Renault,
  • Dacia,
  • BMW,
  • Land Rover,
  • Mini Cooper,
  • Hyundai,
  • Citroen,
  • Opel 
  • Peugeot. 

Uzmanlar dolar düşüşü nedeniyle sıfır kilometre araba fiyatlarında aşağı yönlü revize olacağını açıkladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...