Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2021 16:38

Arabası olanlara kötü haber: LPG'ye bir zam daha

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde LPG Otogaz satış fiyatına 22 kuruş zam yapıldı.

Arabası olanlara kötü haber: LPG'ye bir zam daha
lpg,zam

LPG’ye bir zam daha geldi. Son olarak 2 Ekim'de 71 kuruş zamlanan LPG fiyatlarına bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam yapılacağı duyuruldu. 

EPGİS tarafından yapılan açıklamada, "21/10/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; LPG Otogazda 22 KRŞ/LT, pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur" denildi.

“YÜZDE 50’YE YAKIN ZAM GELEBİLİR”

Akaryakıtta uygulanan eşel mobil sistemi kapsamında, artan maliyetlerin tüketicilere yansımaması için, kur ve petrol fiyat artışları ÖTV’den karşılanıyor. Ancak gerek kur gerekse petrol fiyatındaki aşırı artış, vergi oranlarında indirime yönelik marj bırakmadı. Yani akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV sıfır noktasına kadar geriledi. Bu durumda artan maliyetin vergi yoluyla karşılanmasının da sonuna gelinmiş oldu.

Devletin eşel mobil sistemi ile akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasını önlemek için 31 milyar liralık vergi gelirinden feragaz ettiğini belirten Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Genel Başkanı Fesih Aktaş, bu rakamın yıl sonuna kadar 46 milyar TL seviyesine çıkmasının öngörüldüğünü hatırlatmıştı. Ayrıca ÖTV'nin yeniden fiyatlara yansıtılmasının yüzde 50'ye yakın bir zam anlamına geleceğini söylemişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...