Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2014 00:05

Araç sahipleri dikkat, akaryakıta zam geldi

Benzinin litresine 12 kuruş, gazyağının litresine 11 kuruş zam geldi.

Araç sahipleri dikkat, akaryakıta zam geldi
benzin zam, zam,zamlı fiyat, benzin, akaryakıt, gazyağı, benzin, fiyat artışı, zam, benzinin, litre, fiyatı, zam

Akaryakıt türlerinden benzin ve gazyağı fiyatlarına zam geldi. Zamlı fiyatlar gece yarısından itibaren devreye girdi. Gazyağının litresi 11 kuruş, benzin türlerinin litresi 12 kuruş yükseldi. Zamlardan sonra 95 oktan benzin de 5 TL seviyesini aştı. Benzinin fiyatına geçerli litrede 11-12 kuruş zam yapıldı. Bu zamla benzin 5 lirayı geçmiş oldu. Reuters'in bir sektör yetkilisine dayandırdığı habere göre benzinin litre fiyatlarına yükselen döviz kuru gerekçesiyle bu geceden itibaren 11-12 kuruş zam yapıldı. Benzine en son 26 Aralık'ta 13 kuruşluk zam gelmişti. O zam ile birlikte 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 4,95 liraya çıkmıştı. Son zamla birlikte benzin 5 lirayı geçmiş oldu. Benzin en son 30 Ağustos 2013'te İstanbul'da 5,07 liraya ulaşmıştı.
GEÇEN AY İNDİ, BU AY ÇIKTI
Geçen ay benzinin perakende satış fiyatında önce 6, sonra 8, daha sonra da 3 kuruşluk indirime gidilmişti.
TANER YILDIZ AÇIKLAMIŞTI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki sık değişimleri basın mensuplarına şöyle açıklamıştı: "Türkiye, yalnızca düşen petrol fiyatlarıyla değil aynı zamanda bütün girdi kaynaklarını açık pozisyonuyla değerlendiren bir ülkedir. Nedir açık pozisyon? Bankacılıkta olduğu gibi… Bizim dolarla alıp TL ile sattığımız bir üründür bu. Döviz fiyatları TL karşısında değer kazandıkça bütün o ham petrol fiyatlarındaki düşüşü balanse etmektedir. Ülkenin etrafında özellikle Arap baharıyla bölgesindeki sıkıntıların, siyasi istikrasızlıkların gittiği andan itibaren bu petrol fiyatlarının geriye döneceğini söylemiştik. Çekilmiş bir lastik gibi, elastikiyetini kaybetmedikçe onlar geriye döner demiştik. Şu anda bu oluyor. Öngörülerimiz doğrultusunda iyi bir tahminde bulunduğumuzu da söyleyebiliriz"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...