Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Şubat 2018 15:44

Araç sahiplerinden ünlü markayla ilgili 'göçük' protestosu

Sıfır aldıkları otomobillerinin hatalı çıktığını iddia edip protesto için Ankara’dan yola çıkan araç sahipleri, üretici firmanın fabrikası önünde eylem yaptı.

Araç sahiplerinden ünlü markayla ilgili 'göçük' protestosu
honda,

Ankara’da yaşayan yaklaşık 50 vatandaş, sıfır aldıkları Honda Civic FC5 model otomobillerin hatalı çıktığı iddiasıyla Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan otomobil fabrikası önünde eylem yaptı. Araçlarının fabrika çıkışı hatalı olduğunu yazdıkları kağıtları camlara yapıştıran sürücüler, TEM Otoyolu’nda yaklaşık 400 kilometre yol aldı.

"Araçlarımızın değiştirilmesini istiyoruz"

İHA'nın haberine göre eylemcilerden Cengiz Acıerik, aracın C sütunlarında kendi kendine oluşan göçükler olduğunu ileri sürerek, "Maddi imkanlarımızı zorlayarak, gerek kredi çekerek, gerekse birikimlerimizi dönüştürerek, 100 binlerce lira vererek aldığımız araçlarda yapılacak hiçbir tamir ve onarım işlemini kabul etmiyoruz. İşin daha da komik olan kısmı da bu tamir işleminin garanti kapsamı dışında tutulmasıdır. Araçlarımızda göçük bulunan bizler, sorun olmadığını kabul ettiğiniz araçlar ile değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

 “Aracı aldığım kaportada dalgalanmalar yoktu” diyen Tunga Alper, “Fakat zamanla dalgalanmalar oluştu. Bir tane olarak başlayan dalgalanmalar zamanla ileriliyor. Ne kadar ilerleyeceğini tahmin edemiyoruz. Çünkü neden olduğunu bilmiyoruz. Bunun neden kaynaklandığını bize söylemedikleri için. Ne kadar ilerleyeceğini de bilemiyoruz. Yetkilerin biz söylediği şey sadece dış etken olduğu. Dış etken olarak tarif ettikleri şeyler de arabaya binerken avuç dayaması, parmak basması ve top çarpması gibi şeyler. Bu göçüğün aynısı daha sonra sol tarafta da oldu. Ben kendi aracımda fark ettikten sonra aynı markadaki diğer araçların yüzde 90’ında bu sorunu gördüm” şeklinde konuştu.

'18 ARALIK İTİBARİYLE ÇÖZÜLECEK' AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Honda Türkiye, göçük sorunları ile ilgili sorunların yayılmasının ve Honda mağdurlarının son çare olarak Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı ile görüşmelerinin ardından 6 Aralık'ta bir açıklama yapmış ve sorunun 18 Aralık'tan itibaren çözüleceğini duyurmuştu.

Açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

“Hâlihazırda kullanımda olan bazı Honda Civic FC5 modeli araçların C sütununda yaşandığı iddia edilen sınırlı sayıdaki, küçük kaporta göçükleri hakkında incelemeler yapılmış, ilgili araçların fabrika çıkışlarında hiçbir sorunu olmadığı, gerek teknik ekiplerimizce, gerekse bağımsız ve tarafsız otoritelerce yapılan test ve incelemelerle kayıt altına alınmıştı.

Ancak yine de bu konuda tarafımıza yapılan sınırlı sayıdaki başvuruları “iyi niyet çerçevesinde” karşılamak ve son derece önem verdiğimiz müşteri memnuniyetini sağlamak adına bir mini onarım süreci başlatıyoruz.

18 Aralık 2017 Pazartesi gününden itibaren bu konuda tarafımıza başvurmuş olan tüm tüketicilerimiz “randevu esaslı” olarak yetkili servislerimize davet edilecek ve söz konusu mini onarım gerçekleştirilecektir. Randevu ile yapılacak onarım işleminin süresi her araç için 1 iş günü olacaktır. İlgili köşenizde andığınız Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Metin Kıratlı Bey de üst düzey yöneticilerimiz tarafından ziyaret edilerek konu hakkında bilgilendirilmiştir. Bu konuya göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve hassasiyet için Honda Türkiye olarak teşekkür ederiz.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...