Tgrt Haber
03 Eylül 2022 08:00 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 17:11

Akaryakıtta indirim sevinci kursakta kaldı! Benzin ve motorine zam, LPG'ye indirim

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın etkisiyle Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken son günlerde düşüş trendine giren Brent petrolün varil fiyatı 92 dolara kadar geriledi. Brent petrolde yaşanan bu düşüşün ardından bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorin fiyatlarında büyük indirim geldi. Ancak indirim sevinci kısa sürdü. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, motorin ve benzine salı gününden itibaren geçerli olmak üzere zam gelecek. LPG'de indirim ise önümüzdeki hafta içi gerçekleşecek. İşte Brent petrolde son durum ve 3 Eylül güncel benzin, motorin fiyatları...

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Akaryakıtta indirim sevinci kursakta kaldı! Benzin ve motorine zam, LPG'ye indirim
akaryakıt,Brent petrol,benzin,motorin,indirim,zam

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte mart ayında 140 dolara kadar dayanan ve rekorları alt üst eden Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Savaşın ardından dalgalı graik çizen Brent petrol varil fiyatı Eylül ayında düşüş trendine girdi. Brent petrol 92 dolara kadar geriledi. 

BRENT PETROLDE SON DURUM

Petrol fiyatları geçtiğimiz haftayı kritik seviye olan 100 doların altında 99 dolardan kapatmıştı. Yeni haftaya artışla başlayan Brent petrol, 1 Eylül Cuma gününü 92 dolar seviyesinde kapatan Brent petrol varil fiyatı 3 Eylül Cumartesi günü ise 93 dolar seviyesinde işlem görüyor.

AKARYAKITA İNDİRİM GELDİ

Döviz kurundaki oynaklık ile Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma akaryakıt fiyatlarına da zam veya indirim olarak yansıyor. Brent petrolün değer kaybı akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Akaryakıtta beklenen indirim gerçekleşti. Benzin grubunda gerçekleşen 1 lira 51 kuruşluk indirimin ardından benzinin litresi yeniden 19 liranın altında düşerken 2 lira 41 kuruşluk indirimden sonra motorinin litresi ise 25 liranın altında geriledi. 

BENZİN VE MOTORİNE ZAM YOLDA

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma ve dövizdeki oynaklık, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 6 Eylül Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 69 kuruş,benzine ise56 kuruş zam geleceği belirtildi.

LPG'de ise 40-42 kuruş indirim bekleniyor.

https://twitter.com/cahitsaracoglu/status/1566037662720528385

3 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Türkiye Petrolleri’nin internet sitesinden alınan verilere göre güncel akaryakıt pompa fiyatları ise şu şekilde;

İSTANBUL

Benzin fiyatı: 18,61 TL
Motorin fiyatı: 24,42 TL
Otogaz (LPG): 11,47 TL

ANKARA

Benzin fiyatı: 18,73 TL
Motorin fiyatı: 24,54 TL
Otogaz (LPG): 11,34 TL

İZMİR

Benzin fiyatı: 18,74 TL
Motorin fiyatı: 24,55 TL
Otogaz (LPG): 11,14 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...