Tgrt Haber
13 Ağustos 2022 00:07 - Güncelleme : 13 Ağustos 2022 03:20

Araç sahiplerine kötü haber: Brent petroldeki belirsizlik akaryakıtı vurdu, benzine zam geldi

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra rekor seviyeleri gören Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma, akaryakıt fiyatlarına da etki etmeye devam ediyor. Döviz kurundaki artışın da etkisiyle benzine zam geldi. Cumartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere benzine 1 lira 10 kuruşluk zam yapıldı. Zamlı tarife pompa fiyatlarına da yansıdı. İşte 13 Ağustos akaryakıt fiyatlarında son durum...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Araç sahiplerine kötü haber: Brent petroldeki belirsizlik akaryakıtı vurdu, benzine zam geldi
akaryakıt,benzin,brent petrol,motorin

2022 yılının ilk aylarında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı sonrası başlayan enerji krizi devam ediyor. Savaşın ardından 140 dolara kadar yükselen Brent petrol bir süredir 100 doların altında seyretse de, başta ABD olmak üzere pek çok ülkede yaşanan ekonomik gelişmelerin etkisiyle petrol fiyatlarında belirsizlik oluştu. Enflasyon ve faizlerde yapılan artışların hem küresel ekonomik büyümeyi hem de yakıt talebini olumsuz biçimde etkileyeceği endişesiyle Brent petrol bu hafta içi yeniden 100 dolar seviyesini gördü.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), yılın ilk 6 aylık dilimindeki küresel ekonomik verilerin Kovid-19 salgını sonrası toparlanmaya işaret ettiğine dikkat çekip, küresel petrol talebinin bu sene geçen yıla göre günlük 3 milyon 100 bin varil artarak 100 milyon varile ulaşacağı öngörüsünde bulundu. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ise petrol talebinin artacağını ancak bu artışın 2 milyon 100 bin varil civarında olacağı tahminini yaptı.

RUS PETROLÜNÜN SEVKİYATI YENİDEN BAŞLADI

Ukrayna petrol şirketi Ukrtransnafta'nın dün Rus petrolünü Drujba Petrol Boru Hattı'ndan Avrupa'ya sevkini durdurmasının ardından Slovakya petrol şirketi Slovnaf tarafından yapılan açıklamada, ödeme noktasında anlaşmazlık yaşayan Ukrayna ve Rusya'nın bugün anlaşmaya vardığı aktarılarak, petrol akışının tekrar başladığı duyuruldu.

Açıklamada, “Petrol akışı Drujba Petrol Boru Hattından tekrar başladı. Yarın ve cuma günü petrolün Macaristan ve Slovakya'ya ulaşmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Slovakya basını ise, Ukrayna'nın petrol akışı için Rusya tarafından yapılan ödemeyi kabul ettiği aktarılarak, anlaşma çerçevesinde Ukrayna'nın petrol akışını hemen başlattığı belirtildi. Ukrayna ve Rusya arasındaki bu anlaşma da petrol fiyatlarındaki düşüşün kısıtlanmasında etkili oldu.

Araç sahiplerine kötü haber: Brent petroldeki belirsizlik akaryakıtı vurdu, benzine zam geldi

BRENT PETROL NE KADAR?

Geçen hafta yüzde 14'e yakın değer kaybeden Brent petrol, bu hafta içinde kayıpların bir bölümünü telafi edip yüzde 4'ten fazla artış gösterdi. Günü 99 dolar seviyesinde kapatan Brent petrol, 13 Ağustos'un ilk saatlerinde 97,92 dolar seviyelerinden işlem gördü. Amerikan ham petrolü ise 91,88 dolar seviyelerinde.

BENZİNE ZAM GELDİ

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından sektör kaynakları tarafından benzin fiyatlarına zam geleceği açıklanmıştı. Beklenen zam cumartesi gecesi pompaya yansıdı ve benzin fiyatlarında 1 lira 10 kuruşluk artış oldu. İşte 13 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları...

13 AĞUSTOS 2022 AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 21,15 TL
Motorin: 23,23 TL
LPG: 11,47 TL

ANKARA

Benzin: 21,26 TL
Motorin: 23,32 TL
LPG: 11,34 TL

İZMİR

Benzin: 21,26 TL
Motorin: 23,33 TL
LPG: 11,14 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...