Tgrt Haber
16 Ağustos 2022 19:27 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 11:34

Brent petrol düştü, motorin zammı bir kez daha iptal edildi (16 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları)

Brent petroldeki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ağustos ayının başında düşüş trendine giren Brent petrol yaklaşık 14 gündür 100 doların altında seyrediyor. 16 Ağustos'da 92 dolara kadar gerileyen Brent petrol ile motorine yapılması planlanan zamlar iptal ediliyor. Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre, motorine bu gece yarısı gelecek olan 79 kuruşluk zam da iptal edildi. Öte yandan bugün uygulamaya girmesi beklenen 1 lira 26 kuruşluk zam da dün iptal edilmişti. İptal edilen zamlarla birlikte araç sahiplerinin de kafaları karıştı. Sürekli değişen fiyatlar ve iptal edilen zamlardan sonra vatandaşlar arama motorları üzerinden 'Brent petrol ne kadar? Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum nedir? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Benzin ve motorine zam var mı?' sorularına cevap arıyor. İşte güncel akaryakıt fiyatları ve Brent petrolde son durum...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol düştü, motorin zammı bir kez daha iptal edildi (16 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları)
Akaryakıt,Brent petrol,Benzin,motorin,LPG

Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna'yı işgali girişimi ve 3 yıldır dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınının yeniden vakaların yükselmesi başta Brent petrol olmak üzere bütün emtia fiyatlarını etkiledi.

Koronavirüs nedeniyle dünya devi ülkelerde ihracatların düşmesi ile Rusya-Ukrayna savaşının patlak vermesi Brent petrolü rekora itti. 140 dolara kadar fırlayan Brent petrol, ağustos ayında düşüşe geçse de belirsizlik halen devam ediyor.

BRENT PETROL NE KADAR?

Ağustos ayında 100 doların altına gerileyen Brent petrol, düşüş trendini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde yeniden 100 dolara yaklaşsada Çin'de açıklanan zayıf ekonomik verilerin ardından küresel büyümeye ilişkin endişeler fiyatları tekrar düşürdü. Brent petrol 16 Ağustos'ta saat 19.30 itibariyle 92 dolar bandında seyrediyor.

Öte yandan uzmanlar, Avrupa Birliği'nin İran'ın petrol ihracatına yönelik yaptırımların kaldırılmasına yönelik teklifinin kabul edilmesi durumunda piyasaya daha fazla petrol girebileceğini öngörüyor.

MOTORİN ZAMMI İPTAL EDİLMİŞTİ

Benzine gelen zammın ardından motorine de 16 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 1,26 TL'lik bir zam yapılacağı belirtilmişti. Ancak Brent petrolde yaşanan düşüş sonrası motorine gelecek olan zammın iptal edildiği bildirilmişti.

SABAH ZAM, AKŞAM İPTAL

İptal edilen motorin motorin zammının ardından bu sabah motorine 76 kuruşluk zam geleceği belirtilirken sekör kaynaklarından edinilen son bilgiye göre, bu motorin zammı da iptal edildi.Motorine 2 günde gelmesi beklenen ancak pompaya yansıtılmayan zam tutarı 2.05 lira oldu.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (16 AĞUSTOS SALI)

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23,23 TL
  • Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23,27 TL
  • İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23,33 TL

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul Benzin litre fiyatı: 21,15 TL
  • Ankara Benzin litre fiyatı: 21,26 TL
  • İzmir Benzin litre fiyatı: 21,26 TL

GÜNCEL LPG FİYATLARI

  • İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11,20 TL
  • Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11,34 TL
  • İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11,14 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Omercan16 Ağustos 2022 20:58

Sırf indirim yapmamak için yalandan zam yapıldı iptal edildi süsü veriyorlar milleti kandırıyorlar

Sonraki Haber Yükleniyor...