Tgrt Haber
04 Şubat 2016 14:46

Araplara konut satışında bu yıl yüzde 50 artış bekleniyor

Tüketici Hukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu Başkanı Çaprak, 'Bu yıl içerisinde Arap yatırımcılara satılacak gayrimenkul sayısının 15 bin civarında olacağını öngörmekteyiz' dedi.

Araplara konut satışında bu yıl yüzde 50 artış bekleniyor
araplar,

Tüketici Hukuku Enstitüsü Arap Gayrimenkul Yatırımcıları Komisyonu Başkanı Hüseyin Sami Çaprak, 2015'te 10 bin 863 gayrimenkulün Araplara satıldığını ve bunun neredeyse yabancılara satılan gayrimenkul sayısının yarısı kadar olduğunu belirterek, "Bu yıl içerisinde Arap yatırımcılara satılacak gayrimenkul sayısının 15 bin civarında olacağını öngörmekteyiz" dedi.

Çaprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından yayınlanan yabancılara konut satışı verilerini değerlendirdi. 

Türkiye'yi tercih edenlerin başında Iraklılar geliyor

Türkiye'nin gayrimenkul satışı bakımından cazip bir ülke olduğunu vurgulayan Çaprak, şöyle devam etti:

"2015 yılında ülkemizi tercih eden yabancı yatırımcıların başında 4 bin 228 konut satışıyla Irak, 2 bin 704 Suudi Arabistan, 2 bin 130 Kuveyt, 427 Libya, 332 Birleşik Arap Emirlikleri, 277 Katar, 318 Mısır, 243 Ürdün ve 231 konut satışı ile Yemen gelmektedir. Arap yatırımcılar en çok İstanbul, Bursa ve Yalova illerinden gayrimenkul almaktadır. Rusya ile her ne kadar siyasi anlamda sıkıntı yaşasak da Rus yatırımcılar, kasım-aralık aylarında 286 adet daha gayrimenkul almıştır." 

Çaprak, Türkiye'nin dünyanın her yerinden yatırım almaya devam edeceğini aktararak, "Bu yıl içerisinde Arap yatırımcılara satılacak gayrimenkul sayısının 15 bin civarında olacağını öngörmekteyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...