Tgrt Haber
06 Aralık 2021 14:20

Asgari ücret 4 bin TL mi olacak? Asgari ücret pazarlıklarında son durum ve son dakika gelişmeleri...

"Asgari ücret 4 bin TL mi olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret ile ilgili neler söyledi?" soruları gündemde yerini aldı! AK Parti MYK'da nabız tutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin 4 bin lira olup olmayacağına dair sorulara "işçimizi zora sokmayacağız" dedi. Karar alırken gelen talepleri göz önünde bulunduracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret beklentilerine yeşil ışık yaktı! İşte, asgari ücrette son dakika gelişmeleri ve pazarlıklarda son durum!

Asgari ücret 4 bin TL mi olacak? Asgari ücret pazarlıklarında son durum ve son dakika gelişmeleri...
asgari ücret,myk,recep tayyip erdoğan,4 bin tl

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," asgari ücret 4 bin TL olacak" söylemlerine dair bir son dakika açıklaması yaptı, gözler ikinci toplantıya çevrildi! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren "asgari ücrette son durum" araştırılmaya başladı! Geçtiğimiz haftalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Enflasyon ya da ekonomideki dalgalanmalar karşısında emeği koruyacağız, koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz." demişti. Bugün gelen son açıklama ile birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İşçimizi kesinlikle zora sokmayacağız" diyerek, asgari ücretin 4 bin TL bandında olması ihtimalini güçlendirdi. 7 milyona yakın çalışanın merakla beklediği, asgari ücretin ne kadar olacağının konuşulacağı ikinci toplantının ise yarın gerçekleştirilmesi planlanıyor.

AK PARTİ MYK'DA NABIZ TUTAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "ASGARİ ÜCRET" AÇIKLAMASI!

Asgari ücrete ilişkin görüşmelerin en kısa sürede tamamlanması beklenirken, asgari ücretin ne kadar olacağı da araştırılmaya devam ediyor. AK Parti MYK'da nabız tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti öncesinde sorulan soruları cevapladı. "Asgari ücret 4 bin TL mi olacak?" sorusuna yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanı Erdoğan "İşçimizi zora sokmayacağız" diyerek, devam eden geri sayım sürecini hızlandırdı. 

1 Aralık'ta başlayan görüşmelerin ikincisi; yarın saat 14.00'te Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, işveren heyetini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi heyetini ise Türk-İş temsil edecek. Ekonomideki gelişmelerin konuşulacağı toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaşacak.

Asgari ücret 4 bin TL mi olacak? Asgari ücret pazarlıklarında son durum ve son dakika gelişmeleri...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MYK ÜYELERİNE TEK TEK SORDU!

AK Parti’nin hafta içi yapılan son MYK toplantısında, yeni asgari ücret çalışmaları konusuna dair de konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, MYK üyeleri ile tek tek görüşerek, asgari ücretteki artışın ne olması gerektiğini sorduğu öğrenildi. MYK üyelerinin büyük kısmı, asgari ücretin 4 bin liranın altında düşmemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Asgari ücret 4 bin TL mi olacak? Asgari ücret pazarlıklarında son durum ve son dakika gelişmeleri...

ASGARİ ÜCRETTE EMEK GÖZETİLECEK

1 Aralık'taki ilk komisyon toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat görüşlerini paylaştı. Toplantıda, görüşmeleri hızla bu yıl bitirecekleri yönünde açıklama yapan Bakan Bilgin, "Enflasyon ya da ekonomideki dalgalanmalar karşısında emeği koruyacağız, koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz." diyerek, yeni yıl için belirlenecek asgari ücrete dair açıklama yaptı. 

TİSK Genel Sekreteri Koç ise, asgari ücrette işveren teşvikinin devam etmesini isteyerek:

"Asgari ücret belirlenirken, ülkemizin ekonomik durumunun ve işletmelerimize olan etkisinin göz önünde bulundurulması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Irgat ise konuya ilişkin:

"Umuyoruz ki alınacak karar, beklentileri karşılar, çalışanların hayal kırıklığına yol açmaz, geleceğe umutlu bakılmasını sağlar, iş barışını ve toplumsal huzuru getirir." diyerek asgari ücretteki hassasiyetin altını çizdi.

Asgari ücret 4 bin TL mi olacak? Asgari ücret pazarlıklarında son durum ve son dakika gelişmeleri...

"ASGARİ ÜCRET 4 BİN TL Mİ OLACAK?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin kendisine yönlendirdiği soruları cevaplarken, bir gazetecinin, "Asgari ücret anketi yaptırdınız. Bakanlardan bilgi alarak, gönlünüzden de 4 bin TL'nin altına düşmeyin dediğiniz söyleniyor. Nedir düşünceniz?" sorusuna şöyle cevap verdi:

"Aslı hanım sen beni köşeye sıkıştırıyorsun. Bakanımız heyeti ile birlikte gerek işçi gerek işveren tarafı ile görüşmeleri yapacaklar. Görüşmeler sonrası bir yere varacaklar. Dönünce tarafların teklifleri nedir, ne konuştular göreceğiz. Daha önce de söylediğim gibi biz işçimizi zora sokmayacağız. En uygununu, en idealini gerek brütü gerek net masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. Bu nihai karar ile birlikte de sadece işçi kesiminin değil, işverenin de memnun olması lazım. Hep söylüyoruz, istihdam, ihracat, büyüme, yatırım... İşçinin emeğine, işverenin yatırım gücüne ihtiyacımız var. İki gücün ayakta durmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Sadece bu yıl alınacak karar değil, önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak karar da var. Bunu düşünerek karar vereceğiz."

2021 YILINDA ASGARİ ÜCRET NET 2 BİN 825 LİRA

Bekar bir işçi için asgari ücret, aylık brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 825 lira 90 kuruş oluyor. Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediği için net 3 bin 40 lira 87 kuruş uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 4 bin 203 lira 56 kuruş iken; bu tutarın 3 bin 577 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 554 lira 51 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 71 lira 55 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...