Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 15:43 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 22:34

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Hiç merak etmesinler çözeceğiz

Bakan Bilgin ek zamları canlı yayında değerlendirdi. Devletin 90 milyar vergi gelirinden vazgeçtiğini belirten Bakan Bilgin, maaş zamlarından enflasyon artışına birçok soruya yanıt verdi. Bütün kamu çalışanlarının ücret artışından istifade edeceğini vurgulayan Bakan Bilgin, devletin çalışanlarını, emeklilerini korumak bilinciyle hareket ettiğini söyledi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Hiç merak etmesinler çözeceğiz
vedat bilgin

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Emeklilerimize de çalışanlarımıza da enflasyona karşı koruyacak yüzde 42 zam oranını gerçekleştireceğiz. Bütün kamu çalışanları ücret artışından istifade edecek." dedi.

Canlı yayında soruları yanıtlayan Bakan Bilgin, canlı yayında asgari ücret, kamu çalışanları ile emeklilerin zam oranları ve enflasyon üzerine kritik açıklamalar yaptı.

 “Enerji fiyatlarındaki artış kaçınılmaz olarak enflasyondaki artışın en önemli sebebi olarak ortaya çıktı.” diyen Bakan Bilgin, tahminlerin zorlandığını ve bu kadar artış beklemediğini söyledi.

Devletin çalışanlar için 90 milyar TL vergi gelirinden vazgeçtiğini vurgulayan Bakan Bilgin, devlet elini taşın altına fazlasıyla koydu. Türkiye Devleti çalışanlarını, emeklilerini korumak bilinciyle hareket etmektedir.” diye konuştu.

Bakan Bilgin, memur maaşına 300 TL ila 500 TL seyyanen yansıyacağını belirtti.

Türk-İş’in açlık ve yoksulluk sınırı gibi araştırmalara da değinen Bakan Bilgin, “Açlık sınırının 6000 TL olduğu gibi söylemler bilimsel olarak yapılmış çalışmalar değil.” ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Türkiye 5500 lira asgari ücreti tayin ederken birçok sendikanın yaptığı toplu sözleşmenin üzerinde bir asgari ücret belirlemiştir.” diyerek gelen zammın yeterliliğini savundu.

Bakan Bilgin, öncelikli olarak geçici işçilerin ve kamu personelinin içinde yer alan sözleşmelilerin sorunlarına öncelik verileceğini belirtirken EYT sorusu üzerine de “bu yılın içinde bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Bakan Bilgin'in öne çıkan açıklamaları şöyle oldu:

“EYT meselesi masamızda, emekçilerimiz hiç merak etmesin. Bu yılın sonuna kadar önümüzdeki dosyaların tümünü çözeceğiz. EYT de önemli dosyalardan bir tanesi.

Temmuz zammıyla birlikte iki bin liradan başlayan farklar ortaya çıkacak. 3600 ile ilgili yaptığımız düzenlemelerle emekli ikramiyelerinde ciddi farklar ortaya çıkacak.”

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 4 Temmuz 2022 18:37

SN BAKANIMIZIN EMEGİNE YUREGİNE SAGLIK HURMETLER

Sonraki Haber Yükleniyor...