Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2015 15:31

Asgari ücret ne zaman bin 300 lira olacak?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'Asgari ücret, aralıktaki komisyonda bin 300 lira olarak teklif edilecek' dedi.

Asgari ücret ne zaman bin 300 lira olacak?
asgari ücret, faruk çelik,

Çelik, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan AK Parti'nin 1 Kasım Seçimleri Seçim Beyannamesi'ne değinerek, taşeron işçi, emekli maaşı ve asgari ücret konusunda ciddi iyileştirmelerin  vadedildiğini anımsattı.
İktidara geldiklerinde asgari ücretin 184 lira olduğunu hatırlatan  Çelik, şunları kaydetti: 
"Şu anda ise bu ücret bin liraya çıktı. Asgari ücret, aralıktaki  komisyonda kamu kesimi tarafından bin 300 lira olarak teklif edilecek. Yanımıza  ya işçileri ya da işverenleri alacağız veya ikisini birden alacağız ve ittifak  yapacağız. Eğer ittifak olmazsa bize bir tarafın desteği yetiyor. Böylece asgari ücret bin 300 lira olmuş olacak. Bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz." 
 
Çelik, taşeron işçileri ilgilendiren yasanın TBMM'den geçtiğini ancak  hükümet kurulamadığı için bununla ilgili bakanlar kurulu kararının çıkmadığını  vurguladı. 
 
Kamuda çalışan taşeronlara iş güvencesi getirdiklerini anlatan Çelik,  "Karayollarında çalışan 6 bin işçimiz bu anlayışla kadroya geçtiler. Bundan sonra  hiçbir taşeron işçi endişe duymayacak. Hem ekonomik hem de çalışma ortamı olarak  rahata kavuşacaklar. Bütün işçilerin hakları ne ise o olacak" ifadelerini  kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...