Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 14:22 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 14:31

Haziran maaşları zamlı mı yatacak? Asgari ücrete ara zammı haziran maaşını etkileyecek mi? İşçiler haziran maaşını zamlı mı alacak?

Asgari ücrete yapılacak olan ara zam için milyonların gözü çıkacak olan kararda. Bugün açıklanacak asgari ücrete ara zammın haziran ayını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu. Peki Haziran maaşları zamlı mı yatacak? Asgari ücrete ara zammı haziran maaşını etkileyecek mi? İşçiler haziran maaşını zamlı mı alacak? İşte tüm merak edilenler…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Haziran maaşları zamlı mı yatacak? Asgari ücrete ara zammı haziran maaşını etkileyecek mi? İşçiler haziran maaşını zamlı mı alacak?
asgari ücret,zam,temmuz zammı

Asgari ücrete yapılacak temmuz ara zammı milyonların gündeminde. Asgari ücrete ara zam en son 2015 Temmuz ayında yüzde 5’e yakın bir oranla yapılmıştı. 7 yıl aradan sonra asgari ücrete yapılacak olan zam sonrasında "Haziran maaşları zamlı mı yatacak? Asgari ücrete ara zammı haziran maaşını etkileyecek mi? İşçiler haziran maaşını zamlı mı alacak?" soruları merak edildi. Ocak ayında yapılan yüzde 50 zamla birlikte 4253 TL olan asgari ücrete ara zam için hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücrete zam yapılacağını açıklamasının ardından hükümet, işçi ve işverenleri bir araya getiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün toplandı. Komisyon toplantısının ardından asgari ücret çalışmaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete dair alınan kararı açıklayacak. Bugün açıklanması beklenen karar için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Temmuz ayında asgari ücretin ne zaman geçerli olacağına ilişkin karar (Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik) Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte asgari ücret zamlı maaşa ilişkin tüm detaylar…

HAZİRAN MAAŞLARI ZAMLI MI YATACAK?

2022 Temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen ara zamma ilişkin Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını tamamladı.

Haziran maaşları zamlı mı yatacak? Asgari ücrete ara zammı haziran maaşını etkileyecek mi? İşçiler haziran maaşını zamlı mı alacak?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek için toplandı. Toplantının ardından düzenlemeyi içeren, Asgari Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete'de yayımlanacak ve komisyon kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği takdirde yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girecek.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAMMI HAZİRAN MAAŞINI ETKİLEYECEK Mİ?

Asgari ücret zammı Temmuz ayı maşları için geçerli olacak. Temmuz ayında çalışan ve temmuz ayının maaşını alacak olanlar zamlı asgari ücretten maaşlarını alacak. Ülkemizde genellikle Temmuz ayı maaşları Ağustos ayında yatmaktadır.

İŞÇİLER HAZİRAN MAAŞINI ZAMLI MI ALACAK?

Asgari ücrete yapılacak zam 1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe irmiş olacak. Haziran maaşları zamlı olmayacak. Temmuz ayı maaşları işçilere zamlı olarak ödenecek.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Komisyonun çalışmalarını tamamlamasının ardından yeni rakamın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aynur Ünal 5 Temmuz 2022 10:44

Asgari ücret haziranın bayramdan kacgun önce yatir

Sonraki Haber Yükleniyor...