Tgrt Haber
09 May 2022 21:18 - Güncelleme : 09 May 2022 21:46

Erdoğan 'Temmuz' diyerek açıkladı: Asgari ücrete ek zam mı var? İşte son durum

Asgari ücret için beklenen Temmuz zammı için çalışmalar devam ederken gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürecek açıklamalarda bulundu. Erdoğan dar gelirli vatandaşın alım gücünü iyileştirme sözü vererek Temmuz ayına işaret etti. Ek zam müjdesinden sonra akıllarda "Asgari ücrete ek zam mı var?" sorusu oluştu. İşte asgari ücrette son durum…

Erdoğan 'Temmuz' diyerek açıkladı: Asgari ücrete ek zam mı var? İşte son durum

Asgari ücrete ek zam beklentisi sürerken çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Milyonlarca asgari ücretle çalışanın merakla beklediği Temmuz zammı için açıklamalar ardı arkasına geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından milyonlarca vatandaş "Asgari ücrete zam olacak mı?" beklentisiyle gelişmeleri yakından takip ediyor. İşte Erdoğan’ın milyonlarca dar gelirli vatandaşın yüzünü güldürecek müjdeli haberi ve asgari ücrete Temmuz zammı detayları..

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası dar gelirlilerin alım gücünün iyileştirileceğini söyleyerek Temmuz ayından ek zam müjdesi verdi.

Ekonomi programının merkezinde istihdamın korunması ve geliştirilmesi olduğunu belirten Erdoğan, "Bu sayede üretim tarafından oldukça iyi bir yerdeyiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

  • Dünya, savaşların, çatışmaların, ekonomik krizlerin kıskacında sancılı bir süreçten geçerken Türkiye rotasından sapmadan hedefine yürüyor
  • Türkiye, dünyada salgın ve savaşın tetiklediği lojstik arayışların merkezi olmuştur.
  • Hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlarımızın zorluklar yaşadığının farkındayız. Enflasyonu dizginleyecek önlemler aldık ve bunun sonucu olarak ücretlerde ciddi artışlar yaptık.
  • Ekonomi programımızın merkezinde istihdamı korumak ve geliştirmek vardır. Bu sayede üretim tarafından oldukça iyi bir yerdeyiz.

TEMMUZDA EK ZAM MÜJDESİ

Erdoğan, önemli konulara değinirken ek zam müjdesi de vererek şu açıklamalarda bulundu:

"Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz."

Temmuz'da yapılacak enflasyon farkı artışıyla alım gücünü iyileştirme sözü veren Erdoğan "Hedeflerime ulaşmamıza bir el uzatımı mesafe kaldığı bu kritik aşamada vatandaşlarımızın hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılar sebebiyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bilhassa dar gelirli insanlarımızın alım güçlerindeki düşüşün farkındayız. Bir yandan enflasyonu dizginleyecek tedbirler alırken, diğer yandan da ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede yılbaşında asgari ücretten, işçi memur ve emekli maaşlarına kadar, geniş bir alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz. Haziran ayı itibariyle başvuruları başlayacak Aile Destek Programı gibi yeni uygulamalarla da insanımızı sahipsiz bırakmıyoruz." açıklamalarında bulunarak dar gelirli vatandaşı ezdirmeyeceklerinin altını çizdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 10 Mayıs 2022 13:49

SN CUMHURBASKANIMIZI COOOOOOOOOOOOOOOOOK SEVİYORUZ SAYGILAR

Sonraki Haber Yükleniyor...