Tgrt Haber
17 Mart 2022 08:10 - Güncelleme : 20 Mart 2022 11:39

Asgari ücrete yılda 2 kez zam sinyali

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, asgari ücrete 6 ayda bir zam yapılıp yapılmayacağını açıkladı. Mevzuat gereği zammın yılda bir kez yapıldığını belirten Özkan, "Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" dedi.

Asgari ücrete yılda 2 kez zam sinyali

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, bir televizyon programında gündemdeki ‘asgari ücrete yılda 2 kez zam’ tartışmalarını değerlendirdi. Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunu daha önce ifade ettiğini belirterek bunun mümkün olduğunu söyledi.

Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıktı. 2022 yılı asgari ücretin brütü ise 5 bin 4 TL oldu. Ancak yükselen enflasyon karşısında asgari ücrete ikinci zam tartışması gündemdeki yerini almıştı. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programında asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete yılda 2 kez zam sinyali

‘ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM MÜMKÜN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunu daha önce ifade ettiğini ve bunun mümkün olduğunu vurgulayan Özkan, ‘asgari ücrete yılda iki kez zam yapılma olasılığının olup olmadığı’ sorusuna şu anda mevzuat gereği asgari ücrete zammın yılda bir kez yapıldığını, bunu değiştirmenin mümkün olduğunu belirterek “Bu CHP'nin aklına gelmez, bizim aklımızda var. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" cevabını verdi.

Mevzuat gereği asgari ücrete yılda bir kez zam yapıldığını ama bunu değiştirmenin mümkün olduğunu belirten Özkan, “Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız" dedi.

'ASGARİ ÜCRETLİYİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ’

Asgari ücretli vatandaşın maliyetlere ve enflasyona karşı ezdirilmeyeceğinin altını çizen Özkan, “Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...