Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Aralık 2018 10:36

Asgari ücretli işçi temsilcisi Gülden Görmez, TÜİK rakamına tepki gösterdi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısını tamamlarken TÜİK'ten asgari ücret önerisi geldi. Bu yıl ilk kez toplantılara asgari ücretli bir işçi olan Gülden Görmez de katıldı. Görmez, TÜİK'in komisyona sunduğu asgari ücret teklifine tepki gösterdi.

Asgari ücretli işçi temsilcisi Gülden Görmez, TÜİK rakamına tepki gösterdi
asgari ücret,,tüik,,2019 asgari ücret,

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını gerçekleştirdi.

Türk-İş'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, TÜİK asgari ücret teklifini 2 bin 213 lira olarak belirleyerek komisyona sundu.

Komisyon toplantılarına ilk kez ilk kez asgari ücretli bir işçi olan Gülden Görmez'de katıldı.

Sıkı pazarlıkların yaşandığı görüşmelerde milyonların sesi olan Görmez, TÜİK'in asgari ücret için önerdiği rakama tepki gösterdi.

'KABUL EDİLEBİLİR BİR RAKAM DEĞİL'

Toplantıya hırka alamadığı için okulunu bırakan oğlu Eray ile katılan Görmez, işveren tarafının ‘Bu rakamlar sadece gıdaya yönelik’ açıklamalarını eleştirdi. Görmez şunları dile getirdi: “Bu çıkan rakam sadece gıdaya yönelik yapılan bir araştırmanın sonucu değil. Bunun içinde kira, yol, gıda, giyim her şey var... Ancak bu haliyle bile kabul edilebilir rakam değil! Bu rakamı ortaya getirenlere sormak lazım; kendileri bu rakamla geçinebilirler mi? Geçim sıkıntısını yaşayan biziz. Ne olduğunu da biz biliyoruz. İşçinin hakkını verin.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...